Skocz do zawartości

Garrett GTI 2500 zasięgi

wzllubin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam i pozdrawiam Kolegę dr1978!.

Odpowiadając na zadane pytanie należy przeprowadzić następujące czynności :

- w trybie dynamicznym wcisnąć i przytrzymać klawisz AllMetal -trzymając przyciśnięty klawisz AllMetal podnosić i zbliżać energicznie cewkę do ziemi -czynność powtórzyć kilkakrotnie;

- po ustabilizowaniu się poziomu balansu gruntu na wskaźniku należy zwolnić przycisk AllMetal i wcisnąć w następnej kolejności Dyscryminate Last Mode oraz Operate.
Po dokonaniu tych czynności można przystąpić do pracy.

Uwaga ważne!

Dla poprawy efektywności pracy czynność tą należy powtarzać co jakiś określony czas np. : co pół godziny.
(cewkę zbliżać do powierzchni ziemi na taką wysokość na której przeprowadzać będziemy detekcję ,czyli z reguły około 2-5 cm);
Pozdrawiam i życzę wytrwałości - na pewno się przyda.
  • Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
mariusz1972,opisałeś tylko automatyczne strojenie do gruntu.jest jeszcze ręczne.na wyswietlaczu ma być:manual ground bal.,pompowanie podobne jednak kompensację przeprowadza się ręcznie,przy pomocy klawiszy + i -.
Napisano
Witam!
Wasz rację Kolego Rufa,ale kolega jest początkujący nie chciałem za bardzo mieszać a na razie najlepsze dla Niego będzie, jeśli będzie chodził na AutoTracku.
Pozdrawiam.
Napisano
Witam, z tego co zrozumiałem to kolega Mariusz opisał dostrajanie do gruntu na dyskryminacji, a kolega Rufa na allmetalu, moje pytanie jest następujące, czy gdy ustawie balans gruntu na allmetalu i przełączę na dyskryminację to ta opcja też działa czy muszę od nowa ustawiac ją na dyskryminacji?
Napisano
Witam!
Nie jestem pewien czy ustawienie balansu gruntu w trybie All-METAL ma wpływ na pracę w dyskryminacji i odwrotnie.Bardzo możliwe że ustawienie balansu w trybie All Metal załatwia nam sprawę również pracy w trybie dyskryminacji - muszę sprawdzić.
Na razie trzymaj się tego co Ci napisałem .
Pozdrawiam.
Napisano
Witam.

Mam zamiar kupic cewkę 8.5 x 11 DD.
Dzisiaj skontaktowałem się z jednym z dystrybutorów Garretta.Moje pytanie o powyższą cewkę skwitował krótko - iestabilny badziew,odradzam zakup".

I co Ty na to Mariusz?

Pozdrawiam.
Napisano
Witam
Nie tak dawno nabyłem omawianą cewkę jest dużo lepsza niż mały pająk, duża wiadomo trochę za ciężka.
Nie można się zgodzić z taką opinią brak konkretnego opisu.

Myślę że niestabilna może być przy braku dostrojenia wykrywacza.
Wkrótce będzie można wystawić ocenę ale na dzień dzisiejszy jest za wcześnie za mało w terenie.
Pozdrawiam
Napisano
Witam!
Nie wiem, kim jest ten Pan który tak twierdzi i na jakiej podstawie. Użytkuję powyższą cewkę od kilku miesięcy i nie mam najmniejszych zastrzeżeń do jej stabilności ani osiągów wręcz przeciwnie.Nie jestem sprzedawcą i nie mam z tego żadnej prowizji aby lobbować ten konkretny sprzęt.Moje opinie bazują na rzetelnych testach przeprowadzonych w terenie i są obiektywne bez krzty naciągania.
Mam na celu podzielenie się swoimi spostrzeżeniami z użytkownikami i pomoc w podjęciu decyzji to wszystko.
Pozdrawiam.
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam

Wstępnie cewkę oceniam jako dużo lepszą niż standardowe.
Srebro cienkie się pojawia.
Jedyny problem to namierzanie obiektu.
No i nakopać się można bo jest głębsza.
Pozdrawiam
Napisano
Witam.

Sie narobiło -nie było moim zamiarem podważanie wypowiedzi użytkowników tej cewki.

Nadal zastanawiam się dlaczego opinia jednego z p/stawicieli Garretta była tak fatalna.

Jutro zrobię sobie przyjemnośc i ją zamówię.

Pozdrawiam.
Napisano
Nadal zastanawiam się dlaczego opinia jednego z p/stawicieli Garretta była tak fatalna."

Bo taka jest jakos przedstawicieli" w Polsce :) Ja bym sie jego zdaniem nie przejmowal :) No na marginesie, dla rozluznienia bym zapytal ile czasu spedzil u Garretta na praktykach :)
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam Kolegów.
Coś cisza nastała.
Jestem ciekawy czy osoby które zakupiły cewkę 8.5x11 DD są z niej zadowolone ?. Napiszcie parę słów jak się Wam z nią pracuje itd.
Pozdrawiam Mario.
Napisano
Właśnie czekam na cewkę,dam znać jak tylko podłączę do wykrywki, myślę że za tydzień maksymalnie 2 tygodnie będę mógł coś konkretnie napisać.Niestety przesyłka ze stanów trochę czasu idzie.
Napisano
Witam
Można określić krótko - dużo lepsza od użytkowanych poprzednio.
Choć trzeba dbać o odpowiednie dostrojenia w przeciwnym razie można dojść do wniosku że jest bardzo niestabilna.
Pozdrawiam
Napisano
Witam od jakiś trzech miesięcy użytkuje 8,5x11 DD i stwierdzam wzrost zasięgu na monetkach średnio o 6-7 cm jak dla mnie to lux tyle potrzebowałem teraz małe póltoraczki z 25 cm bezproblemowo ciągnie.
Napisano
Witam Kolegów!
Mam pytanko do użytkowników cewki 8.5x11 DD a mianowicie jak rozróżniacie cele głębokie od żelaza. W przypadku cewki 9.5 sprawa jest prosta pokazuje stożki a w przypadku tej drugiej już nie tak bardzo, ponieważ wskazania celów głębokich są bardzo podobne od wskazań na żelazo z halo czyli sygnał naprzemienny.
Zapraszam do wymiany doświadczeń w tym zakresie.
pozdrawiam Mario.
Napisano
Witam
Niestety to problem
jeżeli mam miejsce z którego fanty wychodzą kopie przemienne bo zdarza się że w ten sposób omijamy pożądane znaleziska.
Przestawiam ewentualnie tryb, kąt przemiatania i staram się ustalić trafność odczytu.
Pozdrawiam
Napisano
Niestety sreberka leżące powyżej 20 cm pokazuje jak żelazo zwykle 3 kwadracik więc jeśli wskaźnik głębokości pokazuje powyżej 15cm to zdejmuje warstwe i tak do 5 cm jesli ciagle żelazo to odpuszczam i ide dalej nie wypracowalem jeszcze innego sposobu.
  • 1 month later...
Napisano
Witam, właśnie posiadam cewkę DD 8,5x11 od 2 dni i rzeczywiście różnica jest piorunująca porównując standardową 9,5 a DD. Zastanawiałem się już nawet nad zmianą sprzętu na inny,zbierający lepiej kolorek ale w obecnej sytuacji to nie zamienię,cewka ta bardzo ale to bardzo zmienia ten wykrywacz, oczywiście zdecydowanie na plus.Jestem ciekawy, jak pracuje się z pozostałymi sondami DD,napiszcie coś jak to wygląda.
Pozdrawiam robert
Napisano
Witam!

To wszystko prawda co napisałeś. GTI z tą cewką to prawdziwy drapieżnik na kolor. Osobiście dokupiłem jeszcze 5x10 DD do pracy w zaśmieconym terenie sprawdza się doskonale choć nie jest tak głęboka jak 8.5x11 .Dość poważnym problemem jest interpretowanie głębokich sygnałów zbliżonych do żelaza .Pozostaje tylko jedno tak jak napisali koledzy powyżej -jeśli ma się miejscówkę należy kopać każdy taki sygnał. Pozdrawiam Mario.
  • 2 months later...
Napisano
Witam!
Cześć Rob, dokupiłem 8.5x11 DD do At Gold jak do tej pory jestem zadowolony,nie zdążyłem niestety dokładnie jej przetestować bo wszystko zamarzło na kamień . Cewka jest głębsza od standardowej 5x8 DD o około 10cm średnio zależy od gleby i wielkości obiektu.
pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie