vonadamski Napisano 6 Listopad 2010 Autor Share Napisano 6 Listopad 2010 Witam!!!Szukam człowieka (może tez być ufoludek :) ) który dorobiłby mi okucia (kluczynki) do starej biblioteki. Jeśli macie jakieś namiary to proszę o dane na maila.Z poważaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Okucia można kupić na giełdach staroci. W Krakowie na giełdzie pod hala bywa człowiek co robi > sprzedaje repliki okuć. Z kluczami gorsza spraw, trzeba zwykle rozebrać zamek i zdiąc wymiary surowca". Następnie szukać klucza z epoki nadajacego się na przerobienie. Prawdziwy problem jest jeśli trzeba kilka kluczy identycznego wzoru. Trudno taki komplet wyszukać. Zwykle trzeba kupić bez względu na część mechaniczną komlet pasujący wygladem do mebla. Następnie wykonać i przespawać/przelutować częś roboczą (surową), i recznie dopasować do zamka. W zeszłym roku przeabiałem ten temat na kredensie, dorabiałem 4 klucze, zamki miały po 4 zapadki. Do tej pory nie wiem na diabła mojej mamusi działajace zamki w tym meblu a walki jak już klucze zdobyłem miałem jeszce kilka dni.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 7 Listopad 2010 Autor Share Napisano 7 Listopad 2010 Witam!!!Zależy mi na dorobieniu okuć gdyż posiadam oryginały z pękniętymi uchwytami na wisior. Tenże wisior ostał się tylko jeden a kluczynek jest cztery a każdej kluczynce ... dobra to nie Władca pierścieni :)Klucze już mam takie na sztukę" bo i tak nie mam pojęcia jak mogły wyglądać oryginalnie.Z poważaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Daj fotke tego. Wisory" można odlać, nie jest tanio ale da się.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 14 Listopad 2010 Autor Share Napisano 14 Listopad 2010 To takie cusie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 14 Listopad 2010 Autor Share Napisano 14 Listopad 2010 a tu z miarką :)Z góry dzięks za podpowiedzi.Z poważaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Listopad 2010 Share Napisano 15 Listopad 2010 Wisiory trzeba odlać, nie ma wyjścia. Okucia nadlutować na mosiądz lub wymienić kołeczki" na nowo dorobione. Daj fotke drugiej strony okucia, nie wiem czy to monolit czy nitowane.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 15 Listopad 2010 Autor Share Napisano 15 Listopad 2010 Tak wygląda druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 15 Listopad 2010 Autor Share Napisano 15 Listopad 2010 No i całość . W oryginale była jaśniejsza ale żona się uparła na taki kolor.Czy znasz kogoś Cyrografie kto ewentualnie mógłby to dorobić (żeby nie powiedzieć dolać:) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 15 Listopad 2010 Autor Share Napisano 15 Listopad 2010 Ups nie weszło. Sorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.