pigul01 Napisano 2 Listopad 2010 Autor Share Napisano 2 Listopad 2010 Witam, podpowiedzcie jak wyczyscic z tego zielonego nalotu? próbowalem kwaskiem cytrynowym ale po chwili moneta przybrala kolory tęczy :P wiec odpuscilem... woda utleniona tez nie daje sobie rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigul01 Napisano 2 Listopad 2010 Autor Share Napisano 2 Listopad 2010 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 3 Listopad 2010 Share Napisano 3 Listopad 2010 Amoniak lub Argentum, nie moczyć tylko przecierać nasączonym wacikiem do skutku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigul01 Napisano 3 Listopad 2010 Autor Share Napisano 3 Listopad 2010 Zibi, miejscowe uzycie argmentum nie odbarwi jakos znaczaco monetki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigul01 Napisano 3 Listopad 2010 Autor Share Napisano 3 Listopad 2010 Zabi sorki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 3 Listopad 2010 Share Napisano 3 Listopad 2010 Ja swoje sreberka czyściłem w Argentum i było wszysko ok, natomiast ludzie na forum piszą, że monety się im porobiły czarne. Spróbuj wacikiem potrzeć niewielką część monetki i zobacz jak to się wszystko zachowa. Ale jak mówie u mnie było wszystko w 100% w porządkuPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giller Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Polecam winian potasu.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 16:21 04-11-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 u mnie argentum tez sie sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.