Husarz44 Napisano 29 Październik 2010 Autor Napisano 29 Październik 2010 WitamMam pytanie. Jak ustawić salamandre aby odrzucała gwoździe? jak aby odrzucała łuski? itp... i inne tego typu rzeczy. Dziś chodziłem i na trybie I odłamki odrzucała ale np gwoździe normalnie łapała... proszę o rady
scyzor76 Napisano 30 Październik 2010 Napisano 30 Październik 2010 masz 3 tryby szukania, na pierwszym łapie wszystko, na drugim możesz ustawić sobie czułość dyskryminacji(odrzucanie drobnego żelastwa), ale łusek(mosiądz) raczej odrzucić Ci się nie uda. Jak dla mnie salamandra to naprawdę dobry sprzęt, nawet monetki nieźle trzepie. pozdr
Husarz44 Napisano 30 Październik 2010 Autor Napisano 30 Październik 2010 Dzięki. A jak ustawiasz dyskryminacje aby odrzucała ci poszczególnej wielkości i rodzaju rzeczy? np jak na gwoździe ? a jak na odłamki? Ja bawiłem się z dyskryminacją i nie mogę za nic w świecie ustawić zeby mi np. gwoździe odrzucała
detekta8 Napisano 30 Październik 2010 Napisano 30 Październik 2010 gwozdzie bedzie lapalo po pewnym czasie bedzie je sam odrzucal na sluch
grzech Napisano 31 Październik 2010 Napisano 31 Październik 2010 WitamOj dawno tu nie zaglądałem.Jak dobrze znowu w kraju.W salamandrze pominąć gwoździe można w trybie pracy I".Dyskryminację ustawiamy w zakresie 0-4 ewentualnie 0-5 tłumik gruntu ok.2-3 i najważniejsze sondę prowadzimy ok. 5-10cm od badanych celów np.gwoździ. Jeżeli zbliżysz do sondy tego gwoździa na 2-3cm od sondy to wykrywacz da sygnał w samym środku sondy w dość charakterystyczny sposób i myśle że o tym właśnie myślał detekta8.pozdro.
Husarz44 Napisano 31 Październik 2010 Autor Napisano 31 Październik 2010 Wielkie dzięki Panowie.Jeśli jeszcze będzie miał jakieś uwagi dotyczące salamnadry proszę pisać.Posiada ktoś może instrukcje do tego sprzętu?
detekta8 Napisano 31 Październik 2010 Napisano 31 Październik 2010 a no cos tam posiadam ale aktualnie nie mam jak zeskanowac, jedynie zdjecie postaram sie zrobic wiec jak mi sie uda to dodam do watku fotke badz wysle
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.