Skocz do zawartości

Salamandra

Husarz44

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Mam pytanie. Jak ustawić salamandre aby odrzucała gwoździe? jak aby odrzucała łuski? itp... i inne tego typu rzeczy. Dziś chodziłem i na trybie I odłamki odrzucała ale np gwoździe normalnie łapała... proszę o rady
Napisano
masz 3 tryby szukania, na pierwszym łapie wszystko, na drugim możesz ustawić sobie czułość dyskryminacji(odrzucanie drobnego żelastwa), ale łusek(mosiądz) raczej odrzucić Ci się nie uda. Jak dla mnie salamandra to naprawdę dobry sprzęt, nawet monetki nieźle trzepie. pozdr
Napisano
Dzięki. A jak ustawiasz dyskryminacje aby odrzucała ci poszczególnej wielkości i rodzaju rzeczy? np jak na gwoździe ? a jak na odłamki?
Ja bawiłem się z dyskryminacją i nie mogę za nic w świecie ustawić zeby mi np. gwoździe odrzucała
Napisano
Witam
Oj dawno tu nie zaglądałem.Jak dobrze znowu w kraju.W salamandrze pominąć gwoździe można w trybie pracy I".Dyskryminację ustawiamy w zakresie 0-4 ewentualnie 0-5 tłumik gruntu ok.2-3 i najważniejsze sondę prowadzimy ok. 5-10cm od badanych celów np.gwoździ. Jeżeli zbliżysz do sondy tego gwoździa na 2-3cm od sondy to wykrywacz da sygnał w samym środku sondy w dość charakterystyczny sposób i myśle że o tym właśnie myślał detekta8.
pozdro.
Napisano
Wielkie dzięki Panowie.
Jeśli jeszcze będzie miał jakieś uwagi dotyczące salamnadry proszę pisać.
Posiada ktoś może instrukcje do tego sprzętu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie