piotr514 Napisano 28 Październik 2010 Autor Share Napisano 28 Październik 2010 Witam.Chodzi mi o działanie ropy na mosiądz.Rozruszanie zatrzasku w lebelu. A dokładnie czy ropa nic złego nie zrobi mosiężnej rękojeści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 W ropie nie mocz, dużo lepiej się sprawdzi w takim przypadku WD40Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 Może być ropa, na pewno nie zaszkodzi. Pomaga ostukiwanie. Jak ruszy to pod kran. Woda wbrew pozorom lepiej wyplukuje od WD40 i podobnych. Na koniec olejem nasmaruj.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr514 Napisano 29 Październik 2010 Autor Share Napisano 29 Październik 2010 Dzięki za podpowiedzi.Po jednej nocy moczenia w ropie zatrzask zaczyna się ruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr514 Napisano 29 Październik 2010 Autor Share Napisano 29 Październik 2010 Może jeszcze by ktoś doradził jak rozkręcić tego lebela (czym,nie mając takiego klucza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 Nie mając klucza zniszczysz nakrętke. Trzeba taki klucz wykonać.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr514 Napisano 30 Październik 2010 Autor Share Napisano 30 Październik 2010 Pilnik i kawałek metalu ? Chyba najmądrzejszy sposób. ( ale nie chce puścić)Robiłem tak. Nawet majzlem go potraktowałem, i narazie nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 30 Październik 2010 Share Napisano 30 Październik 2010 Który to label? Pierwsza odmiana nagwintowana rękojeść i trzon głowni czy druga z długim trzonem i nakrętką?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr514 Napisano 31 Październik 2010 Autor Share Napisano 31 Październik 2010 Nie wiem jaki to typ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 31 Październik 2010 Share Napisano 31 Październik 2010 To późny wzór 1886-93-16. W kawałku płaskownika wiercisz dwa otwory wiertłem 1,7mm w rostawie 12mm. W wykonane otwory wbijasz kołki średnicy 1,8mm. Powinny być twarde. Można je obciąć szlifierką z tylniej części wiertła 1,8mm. Kołki powinny wystawać z płaskownika około 2,5mm. Bagnet łapiesz w imadło przez miękkie szczęki za jelec i kluczem odkręcasz nakrętke, zwykły prawy gwint. Przed odkręcaniem dobrze jest stuknąć nakretke przez rurke. Znaczy łapiesz w imadło za głownie tak aby jelec oparł się o górną część szczęk i walisz młotem przez rurke w nakrętke. Wewnetrzna średnica rurki nie mniejsza jak 6mm a zewnetrzna nie większa jak 14mm.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr514 Napisano 1 Listopad 2010 Autor Share Napisano 1 Listopad 2010 Okey.Tak zrobię.Dzięki za instrukcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.