Skocz do zawartości

odp. na List Otwarty nr1 i nr 2

Gość Proteus

Rekomendowane odpowiedzi

W sierpniu mam zamiar wyjechac w sowie by wraz z kolesiami przygotowac teren pod wrzesniowe kopanie. prace rozpoczelismy w zeszlym roku. Nie ukrywam ze kopiemy w miejscu takim ze kilka osob mogloby miec pretensje. Jednak nie ukrywamy tego, a wrecz staramy sie aby jak najwieksza liczba osob nam pomagala. Praca jest ciezka, odwalanie kamieni kilkutonowych recznie na wyciagarkach, kopanie itp. Ale jest to ta przygoda do ktorej dazy prawie kazdy eksplorator. Rozpoczynajac prace nikt nie byl nawet zainteresowany z Odkrywcy gdzie kopiemy i co kopiemy - ot kolejny wyjazd kruka i jego szalonych kolegow. A w sumie mozna bylo przeciez przyjechac, zrobic mase zdjec i napisac dobry reportaz o tego typu wykopaliskach. Podaje to tylko dla porownania z tym co sie ukazuje. inna historia jest taka ze rok temu na terenie wroclawia odkrylismy skladowisko broni i amunicji. KOpalismy troszke tam, a nastepnie ze znaleziskiem pojechalismy do redakcji. No i tyle, a znowu mozna przygotowac akcje zabezpieczajaca, opisac wydobycie, zabezpieczenie znaleziska a na koniec opisac co bylo w skladowisku. I tylko tyle. I jestem pewien ze prawie kazdy z nas uczestnil i uczestniczy w roznych pracach, ktore mozna opisac podajac miejsce a nazwiska mozna zataic aby nie bylo problemow.
Szkoda ze nasza gazeta powoli idzie na dno. Ale tak jak napisalem ostatnio jest jeszcze szansa na jej uratowanie.
A tak na marginesie zapraszam do wspolnego kopania :)))

Pozdrawiam wszystkich

Rafał Kruk - kruku GG566056

nie mow ze nie masz tematow bo niektore choc wiekowe nie doczekaly sie solidnego opracowania (olufciku kazda informacjea pojdzie w swiat bez mrogniecia okiem )a biezace sa traktowane beznadziejnie
to ze informacji o wiezy zeszczecina musze szukac na stronach angirkskich zakrawa na absurd w pierwszym artykule pojawily sie takie zeczy ze az mnie zimny pot oblal
ciezarowki z pod warszawy temat zalatwiony na 2 stronach
z takim materialem to sie wydaje numer specjalny
7 z pilicy czekam co o tym napiszecie ?
a poza akcja wydobywcza trzeba isc za ciosem i odrazu zrobic krotki opis techniczny jakie wersje wystepowaly w jakich jednostkach
wiec niech pani naczelna pomacha rzeskamii i cos zalatwii
pozatym zdjecia sa fatalne ponizej krytyki to jest ...
do uczestnikow forum mysle ze powinnismy sdecydowacczego konkretnie oczekujemy
pozatym jak pojawia sie informacje zinnych nie II wojennych rzeczy to tez sie nic nie stanie poszezymy swoje cjhoryzonty to nam napewno nie zaszkodzi
osobiscie odpowiada mi bardzo cykl o pojazdach na wschodzie

TO NIE POSIADACZE KETENKRADA ZłAMALI PRAWO TYLKO WY PODAJOC DANE OSOBOWE SEBASTIAN KANIA A RESZTE ADRESU ZNA CALA POLSKA . POZA TYM NA PUBLIKACJE JAKICH KOLWIEK FOTOGRAFI (MOICH) POTRZEBNA JEST MOJA ZGODA I PODPISANIE STOSOWNYCH PAPIERÓW.
CO NIE MIAŁO W OGÓLE MIEJSCA.CZY ZNACIE ARTYKUŁ
O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH???
Z SZACUNKIEM SEBASTIAN KANIA.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie