Czester01 Napisano 15 Październik 2010 Autor Share Napisano 15 Październik 2010 Mam pytanie odnośnie czyszczenia elektrolizą. Czy jeżeli używam starej ładowarki to w tym kabelku znajdują się dwa inne czyli + i -? Bo jeden jest do podłączenia do monetki a drugi do przegmoiotu a pożarcie" Wzoruje się na http://www.zbieraniemonet.za.pl/elektroliza.php i nie wiem jak z tą łądowarką ... mógłby mi ktoś to opisać jaśniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 Jaśniej się już nie da jak w tym opisie. Ładowarka musi być z prostownikiem, znaczy musi zniej wychodzić prąd stały (+ i -). Przy pomocy multimetra najprościej sprawdzić który kabelek to +, a który to -. - podpinasz do monety a + do elektrody na zniszczenie. Jak się pomylisz to zje ci monete. Daj fotke opisu z ładowarki to coś więcej będzie wiadomo.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 Co byś chciał wiedziec jaśniej??? jaka ładowarka? jak podłączyc? czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czester01 Napisano 18 Październik 2010 Autor Share Napisano 18 Październik 2010 Dobra już kumam, ale nasuwa sięinne pytanie - dlaczego woda robi się niebieska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skullmen Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 i pewnie wodór się wytwarza ehh :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Gdzieś musi ten osad odejśc! czemu się przebarwia to nie wiem, ale to tylko na powierzchni się tak robi, pod tym gęstym brudem jest w miarę czysta woda. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.