szczurek_1979 Napisano 3 Październik 2010 Autor Share Napisano 3 Październik 2010 wiem że gdzieś to już kiedyś gdzieś widziałem na ODK ale nie mogę tego namierzyć... A w wyszukiwarce jakoś trafić nie mogę na rzymskie.Monetki na razie moczą się w oliwce ale prosiłbym o poradę jak je ładnie wyczyścić. Fotek na razie nie mam bo leżą w zalewie ;-) oliwkowej. Można by było spróbować na nich preparatu Kiwi do miedzi i mosiądzu??PozdroSzczurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 3 Październik 2010 Autor Share Napisano 3 Październik 2010 mowa o monetach z mojego wątku na numizmatycznym..http://www.odkrywca.pl/monety-rzym-,677665.html#677665 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 Tu nie ma co czyścić.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 8 Październik 2010 Share Napisano 8 Październik 2010 Płyn Kiwi do miedzi i mosiądzu usuwa patynę i poleruje, już parę monetek tym zniszczyłem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.