Skocz do zawartości

garet gtax 550 czy minelab x-terra 305

tugrzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam mam takie pytanko, który z wymienionych wykrywaczy polecicie.Dodam że to będzie mój pierwszy sprzęt.Który z nich jest łatwiejszy w obsłudze żebym się nie zniechęcił. Ja nie wiem dlaczego ciągle jestem za xterra305.Sprzęt na kolorek.
z góry dziękuję i pozdrawiam.
ps. a może macie do zaproponowania inną wykrywkę w podobnej cenie?
Napisano
Ja osobiście koledze bym polecił w tej cenie FISHERA F4 lub F5 ja ostatnio kupiłem nowego F2 na monetki i spisuje sie znakomicie a militarkę też ciągnie a jako iż przypadkowo udało mi sie kupić F4 za tanie pieniądze też monety super ciągnie i drobnice.

jan-80
Napisano
Osobiście to już się napaliłem na 305 a nawet może uda mi się naskrobać parę groszy i wyjdzie 505. Chodzi mi głównie o to czy ogarnę" taki sprzęt bo z tego co czytałem to ma sporo opcji do samodzielnego ustawienia i nawet osoby które miały już wcześniej inne wykrywki mają problemy z optymalnym ustawieniem. A co dopiero ja zielony :).
Napisano
Z tych dwóch wybrałbym x305, w porównaniu z gtax550 ma sporo pomocnych ustawien np. noise cancel 2 kanały co się przydaje chodząc pod liniami energetycznymi, manualne strojenie do gruntu, regulacja sygnału wiodącego. Dodatkowo ma zamiast ośmiu jedynie cztery baterie. I możesz do niego podłączyć cewkę o częstotliwości 18,75khz i zrobic z niego czułą maszynkę na naprawdę drobna monetke. Nie znam zasiegów garreta jak i x305.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie