Skocz do zawartości

Motoryzacyjny problem.

Hubert3993

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Siedzę już w temacie motocyzacyjnym jakiś czas ale nie mogę sobie darować że taka z pozoru błaha sprawa mnie przerasta otóż w moim motocyklu notorycznie wyrywa się wentyl (jak kto woli żelazko) z dętki i to po przejechaniu zaledwie 10 km zmarnowałem juz 3 dętki. zakładałe m dodatkowy rękaw na felgę i to samo opona i dętka są wymiarowe do siebie i do felgi. Pomóżcie koledzy Motocykliści.
Pozdrawiam.
Napisano
Znaczy się co, cały ten metalowy cykuś do którego wkręcasz wentyl?? Jak tak to może nakręć nakrętkę, załóż dętkę i zakręć drugą od zewnątrz. Osobiście mi się to nigdy nie zdarzyło.
Napisano
No nakrętka oczywiście jest co do talku to tego nie praktykowałem, a cisnienie wynosiło ok 2 . Jutro spróbuje z talkiem i powiem co z tego wyszło puki co dzięki. Ale jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to pisać.
Napisano
No ale nakrętkę masz jedną, tą zewnętrzną czy tą w środku też?? Bo jak dla mnie to przy dwóch nakrętkach nie wyrwie wentyla ani go nie zetnie. Chyba że czegoś nie rozumiem.
Napisano
A i jeszcze jedno. Otwór w feldze na wentyl nie jest pordzewiały, pozaginany czy w inny sposób ostry?? Bo może to Ci tnie gumę dookoła wentyla.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie