Hubert3993 Napisano 21 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Witam. Siedzę już w temacie motocyzacyjnym jakiś czas ale nie mogę sobie darować że taka z pozoru błaha sprawa mnie przerasta otóż w moim motocyklu notorycznie wyrywa się wentyl (jak kto woli żelazko) z dętki i to po przejechaniu zaledwie 10 km zmarnowałem juz 3 dętki. zakładałe m dodatkowy rękaw na felgę i to samo opona i dętka są wymiarowe do siebie i do felgi. Pomóżcie koledzy Motocykliści.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Junak83 Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Spróbuj dętkę i wewnętrzną część opony talkiem posypać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grz_w Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Znaczy się co, cały ten metalowy cykuś do którego wkręcasz wentyl?? Jak tak to może nakręć nakrętkę, załóż dętkę i zakręć drugą od zewnątrz. Osobiście mi się to nigdy nie zdarzyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grz_w Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 O to mi mniej więcej chodzi. Jak to skręcisz to unieruchomisz wentyl i powinno go ładnie trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravfal Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 tak, talkiem posyp i to sporo, co do tej nakretki zalezy jaki typ wentylnicy. Kolego a jakie ciśnienie w kole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert3993 Napisano 21 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2010 No nakrętka oczywiście jest co do talku to tego nie praktykowałem, a cisnienie wynosiło ok 2 . Jutro spróbuje z talkiem i powiem co z tego wyszło puki co dzięki. Ale jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grz_w Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 No ale nakrętkę masz jedną, tą zewnętrzną czy tą w środku też?? Bo jak dla mnie to przy dwóch nakrętkach nie wyrwie wentyla ani go nie zetnie. Chyba że czegoś nie rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grz_w Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 A i jeszcze jedno. Otwór w feldze na wentyl nie jest pordzewiały, pozaginany czy w inny sposób ostry?? Bo może to Ci tnie gumę dookoła wentyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giernold Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 moze opona jest stara(troche za luzna) i przy hamowaniu wlasnie scina wentyl, mialem tak w WFM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy.onyx Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 proste rozwiązanie załóż trzymak opony i problem z głowy, można jeździć nawet na bardzo niskim ciśnieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.