polan77 Napisano 21 Wrzesień 2010 Autor Napisano 21 Wrzesień 2010 Witam koledzy znalazłem oto taki medalik ... .postać świętego a z tyłu jakies napisy średnica 40mm... Prosze o pomoc i z góry dziekuje...
aris12 Napisano 21 Wrzesień 2010 Napisano 21 Wrzesień 2010 Przypomina mi to medalik z Cyrylem i Metodym niosącymi krzyż.Sam medalik znany z wielu typów różniącym się także rewersami.Bity w roku jubileuszowym,ale także później.W katalogu Rewolińskiego występuje kilkakrotnie choć bez promieni wokół krzyża[przynajmniej takiego nie znalazłem].Tu chodź w słabym stanie to może dostrzeżesz jakieś podobieństwa:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=655795#login Medalik z urwanym uszkiem.
aris12 Napisano 21 Wrzesień 2010 Napisano 21 Wrzesień 2010 Oczywiście jest to tylko hipoteza może to być równie inny tylko z podobnym fragmentem.Dopiero teraz spostrzegłem że ma aż 4cm średnicy,a więc niekoniecznie musiał posiadać uszko.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.