gregorioo Napisano 16 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Byłem dziś na pogrzebie i o ile można tak powiedzieć, to był to piękny pogrzeb, z orkiestrą i salwami honorowymi. Pożegnaliśmy Józefa Łukaszuka. Jednego z ostatnich , jeśli nie ostatniego Kleberczyka. Miał 93 lata. Zawsze w pierwszych szeregach na uroczystościach Państwowych i wojskowych, w mundurze, z piersią pełną medali. Kawaler orderu Virtuti Militari Vkl. Bohatera bitwy pod Kockiem, który wraz z kolegą wyniósł na tyły z pola walki swojego dowódcę, który został ranny. Ostatnimi słowami jakie wypowiedział do swojej córki były podobno słowa: daj im znać" chodziło o wojsko, chciał żeby wiedzieli że umarł. Oczywiście przyjechała orkiestra i kompania honorowa. Pochowany został z największymi Honorami, jak na Bohatera przystało. Było wielu ludzi, znajomych i rodzina. ja też się do nich zaliczam, był bratem mojego dziadka. A nawet kilka dni temu pisałem na forum, że muszę jeszcze do niego pojechać i porozmawiać. Nie zdążyłem :(Spoczywaj w Pokoju [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzes0 Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Chwała Wielkiej Polce i jej bohaterom ! [!] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 [*] Nie Spoczywa w Pokoju Wiecznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 [*] Cześć jego pamięciPamiętaj Polsko o tym żołnierzu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snake242 Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 (*) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.