tomciuncio Napisano 16 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Znajdka potraktowana woda 3% przez 24h,ale nadal nic nie daje to moczenie.Nie jest w najgorszym stanie i dlatego chciałbym ją odratować.Rewers jest pokryty patyną a awers ma zielone naloty... oliwa,perhydrol? Pomocy!!!!! Jakieś sugestie mile widziane . Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Zdjecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 17 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2010 Dodam wieczorem foto,ale wątpię by cokolwiek wniosło.Po prostu nie mam pojęcia jak odratować to maleństwo jeżeli foto w czymś ma być pomocne to je załączę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 17 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2010 pod ogonkiem j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 17 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 18 Wrzesień 2010 Share Napisano 18 Wrzesień 2010 Zostaw ją jaka jest, znajdziesz ładniejszą. Wszystko co usunie te zielone narośla usunie też patynę i z monety pewnie niewiele zostanie. A pod tym naroślami i tak będzie jeden wielki wżer, bo to nie są tylko powierzchniowe narośla, to jest głęboka korozja.Chyba, że koniecznie chcesz ją czyścić to możesz spróbować moczyć w winianie, cytrynianie lub wersenianie, ewentualnie zrobić elektrolizę, ale elektroliza wyczyści do gołego metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 19 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Dzięki za poradę. Nie jestem pewien czy ta monetka w takim stanie ma jakąś wartość kolekcjonerską. Nie mam pojęcia jak ją potraktować czy jako złomek czy nie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 No cóż, to zależy jaką wartość ma dla Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 21 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Od chwili znalezienia razem z moją dziewczyną traktowana jako skarb :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.