Skocz do zawartości

Uszczerbiona Cewka do Garretta ace 250

luka245

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam... upadł mi kanarek cewką w dół. cewka była bez oslony i doszło do uszczerbienia cewki na dł około 3 cm na jej krańcach.Uszczerbienie jest dośc głębokie ze widac elemnety tego co znajduje się w cewce. Próbowałem po uszkodzeniu i działa. mam pytanie czy można jakos zabezpieczyc to uszkodzenie np. taśma izolacyjna lub coś w tym stylu , zeby w przypadku styczności z wilgocią nie było problemów. PROSZE O RADE
Napisano
Zalać żywicą epoksydową lub klejem dwu-składnikowym typu distal. Klej musi być bez dodatków metalizowanych.
Klejenie taśmą jest złym pomysłem.
Napisano
W wykrywkach Garretta to dość częsta przypadłość ale przeważnie u osób które chcą na osłonie zaoszczędzić. Nie rozumiem czemu większość kanarków jest kupowana bez osłon ?? Przecież to ok.50zł zwiększa bezawaryjność. Ukruszenie cewki na wskutek złego użytkowania będzie skutkowało utratą gwarancją.
Napisano
Mam kanarka z osłoną i sprawuje się świetnie, nie wyobrażam sobie tego sprzętu bez osłony... jeżeli chcesz coś z tą cewką zrobić, to tak jak pisze kol. Piter
Napisano
popracuj sobie w deszczyk i wyskocz na pole zaorane lub przebronowane to dopiero waga skacze, ogółnie mam osłonę lecz żadko zakładam. Najlepszą ochronę daje cienka gąbka i taśma USA traci na wyglądzie lecz ochrona super jak i waga.

Co do uszczerbku to uzupełnić epox i taśmą bo odpadnie.
Napisano
zywica epoksydowa, np ta z kompletu do łatania łódek oprócz oczywiście maty szklanej zmieszac żywice z utwardzaczem w proporcji zwykle 3:100 i zalać na odłuszczoną powieżchnię a na drugi dzień papierkiem na wode i polerować, wychodzi jak fabrycznie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie