ElMatys Napisano 1 Sierpień 2011 Napisano 1 Sierpień 2011 Witam.Śmiem twierdzić iż teoretycznie optima bardziej odnajdzie sie w poszukiwaniu drobnych przedmiotów poniewaz pracuje na wyższej częstotliwości niż argo lecz to teoria a praktyka-nie mnie oceniać poniewaz nie posiadam ale zastanawiam sie nad zakupem i czekam na jakies opinie.Pozdrawiam.
marcjew Napisano 1 Sierpień 2011 Napisano 1 Sierpień 2011 Panie Arkadiuszu prosimy by konkretnie Pan się wypowiedział na temat nowych tj. większych cewek.Czy w ogóle się pojawią i czy bedą to standardowe cewki pasujące do każdego modelu?
sid30 Napisano 1 Sierpień 2011 Napisano 1 Sierpień 2011 oj prosimy, prosimy ! i bordzo !! tylko konkretnie bo to zaczyna być tak mityczne jak kolejna wersja smentka :))
ElMatys Napisano 3 Sierpień 2011 Napisano 3 Sierpień 2011 Zakupiłem optime wczoraj bylem na wyprawie na temat zasięgu nie powiem wiele np 5 gr 23rok wyszlo z ok 25cm dźwięk czysty i głęboki,sprzet lekki,stabilny przy odkładaniu,głośniki sprawują sie perfekcyjnie bardzo głośno i wyraźnie pobór prądu bardzo mały no i narazie to tyle,jutro lub po jutrze kolejna wyprawa mysle,ze bede mial troche wiecej czasu wiec cos pewnie napisze.Pozdrawiam.
ElMatys Napisano 3 Sierpień 2011 Napisano 3 Sierpień 2011 Jeszcze mam prosbe do Pana Arka o jakies rozsadne ustawienia na początek ja mialem podobnie ustawiony jak argo czy zapoda Pan cos innego?dzieki i Pozdrawiam.
ElMatys Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 Witam czy w takim razie ktos z użytkowników optimy napisze jakie ma ustawienia,dyskryminacjaczęstotliwość itd bo czułość to taka na jaka pole po którym chodzimy pozwoli rozumiem.Pozdrawiam.
Przemko113 Napisano 27 Sierpień 2011 Napisano 27 Sierpień 2011 Witam mógłby ktoś podać orientacyjne wymiary proximy po złożeniu. Przymierzam się do kupna i chcę sprawdzić czy zmieści się w moim plecaku.
melajda95 Napisano 27 Sierpień 2011 Napisano 27 Sierpień 2011 @ Przemko 113 Przybliżone wymiary:Sztyca razem z elektroniką i wyświetlaczem-długość =40 cm ,szerokość=30cm.Szerokość dotyczy Argo wersja 2. i proxima wersja 4.gdyż starze wersje są o kilka centymetrów szersze z uwagi na inną konstrukcji puszki z elektroniką.Sztyca środkowa = 50 cmSztyca od strony sondy = 62,5 cmŚrednica sondy podstawowej =24,5 cm
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.