Skocz do zawartości

ACE 250

monter-d

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kupiłem ACE 250 ale coś jest z nim chyba nie tak, sygnały wydaje nawet jak dotykam ręką cewkę nie mówiąc już o delikatnych stuknięciach np. o patyk na ziemi. Jak podniosę go do góry cewką gdzie nie ma nic metalowego w zasięgu i potrząsnę nim delikatnie to też wydaje dźwięki. Jak zrobiłem test i na ziemi czystej położyłem monetę 1zł to pojawia się sygnał w odległości cewki od monety około 10cm i to wszystko a wyżej już nie. ti chyba nie są normalne objawy. Proszę o poradę
Napisano
witam.sprawdż dokładnie osadzenie baterii,póżniej połączenie wtyczki w gnieżdzie[nawet niewielkie zawilgocenie daje fałszywe sygnały].jeżeli to nie pomoże,zresetuj wykrywacz-przytrzymując przycisk wyłącznika przez kilka sekund.powrócą wtedy ustawienia fabryczne.jak to nie pomoże,zostaje ci tylko serwis.
Napisano
Jeżeli masz częstotliwość na maxa. to tak może się dziać.
P_iter dobrze mówi że duży wpływ na poprawne działanie ma dokładne owinięcie przewodu, co trzeba dość poprawnie zrobić od początku użytkowania Kanarka bo przewód się odkształca i później ciężko go ułożyć.

U mnie po dłuższej współpracy z tym sprzętem też mam problem z wzbudzanie przy uderzeniu w przeszkodę ale raczej chodzi o uderzenia na płask lub silne boczne .

Dziwne ale zauważyłem że przy kiepskich bateriach ( nie firmowych ) problemy się nasilały.

Pozdrawiam.
Napisano
panowie,co wy tu piszecie-jakaza duża częstotliwość" w kanarku????.chyba chodzi o czułość-zasięg.natomiast kabel,wcale nie musi być owinięty wokół sztycy.MUSI być sztywno przymocowany do sztycy,przynajmniej trzema opaskami.wypróbowałem to trzy lata temu i tak chodzę do dzisiaj[nie tylko w tym wykrywaczu].
Napisano
Rufa, chodzi po prostu o to, aby przewód do cewki był mocno przymocowany do sztycy. Bez przemieszczeń i luzów. Czy zrobi się to przez okręcenie, przymocowanie opaskami, oklejenie plastrem czy, nie przymierzając, okręcając prezerwatywą lub gumką od majtek nie ma znaczenia. Owinięcie wokół jest najprostsze i chyba najbardziej popolarne.
Mi czasami zapiszczy nawet przy leciutkim potrąceniu patyka.Jednak najwięcej wzbudzeń mam od telefonu, gdy jest bardzo słaby zasięg i telefon chce się przełączyć na iny nadajnik. Dla tego w takich miejscach wyłączam telefon. Oczywiście piszę o ACE250.
Napisano
Jeżeli kupiłeś uzywke to rozkręć te metalową wtyczkę z kabelka i polutuj na nowo połaczenia kabelków lub jeżeli możesz skróć kilka milimetrów kabelek i zalutuj na nowo bo często w tym jest problem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie