pigul01 Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Napisano 23 Sierpień 2010 Witam, wzdłuż przemszy ciągnie sie linia dość dobrze zachowanych okopów i kochbunkrów. Niedaleko znajduje się też pomnik rozstrzelanych powstańców z okolic Lędzin. Posiada ktoś może wiedzę na temat jakichkolwiek działań wojennych w tym rejonie? osobiscie znalazlem tam tylko łuske z I wś i nic wiecej... pozdrawiam
suchy ss Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 Witam.Niestety zbyt wiele tam nie znajdziesz, jest to cześć niemieckiej lini B-2 ktora na tym odcinku nie została obsadzona przez niemcow lub została tylko w kluczowych miejscach (mostów przez które cofała się niemiecka armia" )pzdr.Dawid
pigul01 Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Napisano 31 Sierpień 2010 Tak własnie myślełem, bo dość dużo czasu poświęciłem żeby przeszukac tamte okopy i bunkry. Niestety było tak jak napisalem kilka lusek i nic wiecej... Może podpowiesz jakie okolice warto odwiedzić?? bo wyczerpały mi sie troche pomysły gdzie można poszperac cos:) ponoć na terenie firmy ULMA były koszary, ale teraz juz jest tam położona kostka brukowa i potwierdzić tego już nie da rady... pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.