Skocz do zawartości

Mysłowice-okolice przemszy

pigul01

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, wzdłuż przemszy ciągnie sie linia dość dobrze zachowanych okopów i kochbunkrów. Niedaleko znajduje się też pomnik rozstrzelanych powstańców z okolic Lędzin. Posiada ktoś może wiedzę na temat jakichkolwiek działań wojennych w tym rejonie? osobiscie znalazlem tam tylko łuske z I wś i nic wiecej...
pozdrawiam
Napisano
Witam.
Niestety zbyt wiele tam nie znajdziesz, jest to cześć niemieckiej lini B-2 ktora na tym odcinku nie została obsadzona przez niemcow lub została tylko w kluczowych miejscach (mostów przez które cofała się niemiecka armia" )
pzdr.
Dawid
Napisano
Tak własnie myślełem, bo dość dużo czasu poświęciłem żeby przeszukac tamte okopy i bunkry. Niestety było tak jak napisalem kilka lusek i nic wiecej... Może podpowiesz jakie okolice warto odwiedzić?? bo wyczerpały mi sie troche pomysły gdzie można poszperac cos:) ponoć na terenie firmy ULMA były koszary, ale teraz juz jest tam położona kostka brukowa i potwierdzić tego już nie da rady...
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie