elprzemko Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Napisano 20 Sierpień 2010 Który lepszy na Kolorek: 1. Minelab Severeign GTA , czy 2. Fisher F70 ? Co polecacie i Dlaczego ? Z góry DZIEKUJE ( Militarka też mile widziana)
GMC Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 Witam.Jakiś czas temu także miałem taki dylemat i nikt z forum nie udzielił żadnej odpowiedzi.Wybrałem F70 i jestem zadowolony ,super wyważony fajnie leży w dłoni,bardzo czuły aż do irytacji,bardzo ekonomiczny(cztery paluszki).Co do do Minelaba to nie mam doświadczenia Fischer jest moim pierwszym wykrywaczem.Pozdrawiam
damiani Napisano 9 Wrzesień 2010 Napisano 9 Wrzesień 2010 Chyba kolega miał na myśli GT (a nie Grand Thief Auto) ;)
DJ MHz Napisano 9 Wrzesień 2010 Napisano 9 Wrzesień 2010 Minelab, wielu jego właścicieli to potwierdzi!
damiani Napisano 12 Wrzesień 2010 Napisano 12 Wrzesień 2010 Kol. DJ MHzWielu też potwierdzi że to sprzęt ważący 'tonę' (nie dla wszystkich) i męczący rękę niemiłosiernie ze względu na wagę i słabe wyważenie.Z pewnością wieloczęstotliwościowość pomoże w trudnych glebach ale moim zdaniem F70 to lepszy wybór na kolor.Lżejszy, dobrze wyważony, praktycznie tak samo skuteczny jak F75 tylko brak mu trybu statycznego, mało prądożerny z wyświetlaczem pomagającym identyfikować co leży pod sondą.
pako151515 Napisano 12 Wrzesień 2010 Napisano 12 Wrzesień 2010 GT zawsze, można przypiąć do paska (elektronike) i biegać. Jeżeli nie masz doświadczenia to nie gadaj:) Ja mam Muskeetera i jego wagę nie odczuwam dlatego, że mam tak przypięta elektronikę. Fisher też dobra sprawa ale nie będzie na pewno tak mocny jak sover. Pozdrawiam
damiani Napisano 13 Wrzesień 2010 Napisano 13 Wrzesień 2010 Kol. pako151515Masz elektronikę na pasku to w takim razie masz tylko rurkę z cewką - w tej konfiguracji cewka ciągnie niemiłosiernie w dół a do lekkich nie należy.Nie każdemu będzie odpowiadać montowania na pasku elektroniki i dodatkowy kabel między tobą a resztą wykrywacza (na polu to okej ale w lesie na pewno nie jest przyjemnie) więc trzeba pokazywać wszystkie strony sprzętu bo nie każdemu to odpowiada.
pako151515 Napisano 13 Wrzesień 2010 Napisano 13 Wrzesień 2010 Jesteś pewien, że cewka tak mocno ciągnie do ziemi? Teraz tylko i wyłącznie produkują cewki typu slimline czyli co za tym idzie? Cewka jest bardzo lekka i wytrzymała w konstrukcji. Co do lasu, jakoś nie przeszkadza kabel jeżeli nie będzie go wisiało 2 metry tylko odpowiednia optymalna długość dla poszukiwacza. Minelab sover: bedzie napewno mocniejszy w zasięgach na male jak i na duże rzeczy, wyważenie jest średnie chyba że wchodzi ta opcja z elektronika na pasku(Dość przyjemne dźwięki)Fisher f70: Rewelacyjnie wyważony, mega lekki, zasięgi zadowalające, wyświetlacz i bardzo fajna cewka w kształcie elipsy. To są tylko i wyłącznie moje spostrzeżenia. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.