Skocz do zawartości

starodawna plomba na list?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Mam plombe(?)do identyfikacji z dolnego slaska.Nie moge wrzucic tu zdjecia bowiem jest za duze.Czy jest jakis tu email gdzie moglbym wyslac zdjecia a np.admin by zmniejszyl i wrzucil na stronke?Naprawde potrzebuje experta do pomocy bo plomba wyglada na bardzo stara,ma slady w srodku po czyms(drutach?).Cos jest napisane-chyba lacina ale niewyraznie.Czy ktos tu jest fachowcem w rozwiazywaniu takich nieczytelnych plomb?
Pozdrawiam
Napisano

Witam.Oto zdjecie plomby.Po drugiej stronie jest jakby trojzab.W srodku jakby otworki-mocowania na druciki lub tp.Prosze o pomoc w identyfikacji,wiek itp i zastosowanie takich plomb.Dziekuje

Napisano
ja się dopatrzyłem rosyjskich połamańców, a nie słownictwa pruskiego, ale ekspertem nie jestem
poza tym obecność plomby o niczym tak czy siak, nie świadczy, zatem sugeruję sie nie napalać. Ja juz kilkurotnie znalazłem plombę z Banku Polskiego i mimo dokładnego szukania całego terenu worków z kasą ani depozytów bankowych nie było :) no chyba że chłop zabrał do domu depozyt a plomby wyrzucił:D

najlepiej jak bys wziął i zobacył jaki znak jest na niej i rozszyfrował napisy wtedy się wszystko rozjaśni

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie