chudy.onyx Napisano 1 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2010 Witam mam pytanko czy ktoś ma może jakieś informacje na temat tego lotniska? Czy było to lotnisko szkoleniowe, awaryjne albo cywilne? Kiedy zostało utworzone i w jakich latach funkcjonowało? Wiem tylko tyle że jest na w wykazie lotnisk jako wyłączone z eksploatacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy.onyx Napisano 2 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2010 nikt nic nie jest w stanie powiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelny Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 Z tego co ja wiem to było połączenie lotnicze z Berlinem głownie przewóz poczty a lądowanie odbywało się na wodach kanału z resztą hangar dla hydroplanów istnieje do dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba_70 Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 Landflugplatz Swinemünde otwarto w 1919 roku, działało w czasie wojny i działa zresztą do dziś, tyle że za granicą jako Flughafen Heringsdorf. Zupełnie bezsensowna byłaby próba budowania drugiego lotniska w tak bliskiej odległości. Jak już napisał pelny, mogła się tam mieścić baza wodnosamolotów, chociaż z tym przewozem poczty z Berlina byłbym ostrożny...http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Am+Flughafen&daddr=Mostowa&geocode=FUIWNgMdwuzXAA%3BFfPsNQMdgfzZAA&hl=pl&mra=mi&mrsp=1&sz=13&sll=53.875506,14.240685&sspn=0.047261,0.154324&ie=UTF8&ll=53.881071,14.232445&spn=0.094509,0.308647&t=h&z=12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy.onyx Napisano 4 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2010 Dzięki wielkie za informacje zawsze to coś. Interesuje się historią moich okolic, a tamtych rejonów o ile mi wiadomo nikt nie penetrował :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy.onyx Napisano 4 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2010 I jeszcze pytanko czy gdzieś są mapki z zaznaczonymi lotniskami ?? Bo chciał bym dokładnie sprawdzić gdzie ono sie znajduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.