Skocz do zawartości

spectra V3i - pomoc przy ustawieniach

mondziak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Potrzebuję pomocy przy obsłudze Spectry V3i.Jak dla mnie jest trochę za bardzo zaawansowana i się pogubiłem w ustawieniach.Gdyby ktoś pochodził z okolic Strzelina, mogę nawet dojechać na spotkanie i razem pojechać gdzieś w teren w celu przetestowania sprzętu.Pozdrawiam wszystkich.Robert
Napisano
Witam
Jestem szczęśćliwym posiadaczem Spectry ale V3 bez i".
Podejrzewam, że ustawienia powinny być podobne. Chętnie odpowiem na pytania. Niestety jeszcze nie poznałem tego wykrywacza dogłębnie, ale chętnie podziele się zdobytą wiedzą.
Ustawienia:
Na monetki i drobnice używam trybu Coins and jewelery. Tryb coins odpada, ponieważ tracimy dużo fajnych fantów.
Na monetki z naciskiem na sreberka - deep silver"
Na militaria (naprawdę bardzo rzadko) Relics
Jeżeli teren jest zaśmiecony to używam któregoś z powyższych trybów, ale wycinam niektóre wartości.
W razie wątpliwości proszę śmiało pytać.
Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam mam ten sam problem z v3i nie wiem czemu na fabrycznych nastawach coin&jewelry i włączonym TX Boost, gain 8 , wykrywacz jest z zasięgiem do bani a mam jak porównać bo przeprowadziłem testy w ziemi z halerzem na głębokości ok 35-40 cm i oto zaskakujący wynik

Minelab EX nastawy fabryczne tylko podkręcona czułość
widział monetke bez problemu
Minelab Terra 70 jak Explorer poprawnie
a SPECTRA V3I grobowa cisza troche to mnie przeraziło bo sprzęt nie jest tani

pozdrawiam
Napisano
Witam.Szumi ustaw takie ustawienia;wejdz na dyskryminacje i ustaw ground filter na 5.0Hz Band-pass.Możesz dać również wyżej np na 7.5 Hz, ale na początek daj tą 5.wejdz na ground tracking i ustaw speed na 50,a offset na co najmniej +0 lub ciupkę wyżej. W Sensitivity ustaw All Metal w granicach 65, a disckyminacja ok 85-90.W programach ustaw sobie np.HI-Pro .Musisz odznaczyć w dyskryminacjach Vdi , ja mam zaznaczone od - 20,do+95 to pozwoli ci na wyeliminowanie drobnego złomu.Dopiero sam poznaję spectre, jutro idę na łowy i dam znać jak poszło.
Pozdrawiam.
Robert
Napisano
Cześć Robert dzięki za wskazówki przetestuje.Byłem dzisiaj z moją v3 i wpadła ładna klamerka ustawienia miałem takie
program relic i tylko zmieniłem gain na 6 tx boost na on
all metal 55 i discriminatio 90.Ale co chodzi o zaleganie klamerki to była ok 35 -45 cm sygnał był praktyczni nie słyszalny troche lipa bo obiekt nie jest mały
Powodzenia i stalowych nerwów

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie