Skocz do zawartości

proxima awaria

ewald

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,mam problem z wykrywka.Otoz po wlaczeniu i dostrojeniu do gruntu po jakis 30 minutach zaczyna wariowac,daje falszywe sygnaly,strzalka lata jak glupia.Jaka moze byc tego przyczyna?
Napisano
Pytanie zasadnicze czy tak się dzieje zawsze i w każdym terenie i czy chodzisz na dynamiku czy statyku. Zmniejsz czułość, spróbuj w innym terenie. Parę razy też tak miałem, że wariowała nawet gdy cewkę odsunąłem od gruntu, tylko restart pomagał. Są miejsca, że nie da się chodzić na bardzo dużej czułości. W razie czego zawsze możesz skontaktować z producentem, na pewno nie odmówi pomocy.

Pozdrawiam.
Napisano
Witam.
Coby nie mnożyć wątków...
Moja PROxima zachowała się wczoraj dosyć dziwnie. Przy ustawieniach: dynamik, czułość 35, dyskryminacja od -15 do -20 zdarzyło się coś dziwnego. Otóż wszelaki złom, detektor widział" na 60 - 70, natomiast aluminium, miedź i inne tego typu metale, identyfikował na -16 do -20. Zupełnie odwrotnie niż na co dzień. Po wyciągnięciu baterii wszystko wróciło do normy. Zastanawiam się, czy mogła to być wina niemiłosiernego upału, czy też jest to zapowiedź katastrofy...
Spotkał się jakiś użytkownik PROximy z czymś podobnym?
Pozdrawiam.
Napisano
Cewka pod wpływem temperatury potrafi płatać takie figle. Postaraj się unikać ostrego słońca, restart też mile widziany. Pozdrawiam
Napisano
Witam,
Ja w miejscach gdzie ACE 150 milczał, na Proximie miałem podobne rzeczy. Za wysoko miałem ustawioną czułość i okazało się, że było to miejsce zakopywania śmieci przez ludzi. Pod drutami czasem mam podobne sytuacje. Trzeba kombinować z ustawieniami i starać wyciągać wnioski z latania z proximą. Nie nadaje się chyba na zaśmiecony teren- za bardzo wariuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie