Shark14_a1 Napisano 9 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2010 Witam,Mam pomysł i plan na zorganizowanie dioramy historycznej przedstawiającej sylwetki żołnierzy polskich, radzieckich i niemieckich walczących w Powstaniu Warszawskim. Sam jestem rekonstruktorem z kilkuletnim doświadczeniem, ale jest to mój pierwszy w organizacji takiego przedsięwcia.W projekcie tym chodzi o to aby pokazać najmłodszym i starszym kawałek historii naszego narodu, oraz o promowanie ruchu rekonstrukcji drugowojennej na Opolszczyźnie, która pod tym względem jest bardzo jałowa.Apeluję do pomocy w tym projekcie, oraz wszystkich chętnych rekonstuktorów o pomoc i chęć wstawienia się. Dioramka powinna liczyć gdzieś 20 osób po kilka osób z danej formacji i armii.Akcja ta charakter ochotniczy, więc z góry zakładam, że dojazd i wyżywienie we własnym zakresie. Proponowany termin 1 sieprnia.Szczegóły już wkrótce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 Jak kolega chce zrobić dioramę m.in. żołnierzy radzieckich walczących w Powstaniu Warszawskim, to choćby ze względu na kuriozalność tego pomysłu/stwierdzenia radziłbym sobie odpuścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 A jeszcze się tak zapytam... której rocznicy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shark14_a1 Napisano 9 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2010 Przperaszam za błąd w dacie powinna być oczywiście z okazji 66 rocznicy.Proszę jeszcze raz o pomoc rekonstruktorów z województwa opolskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.