Klucznik Napisano 7 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2010 Ostatnio naczytałem się w ODKRYWCY o sztandarach i przypomniałem sobie taką historie,dosyc prawdopodobną.Warto byloby to sprawdzic.Opowiesc wnuka dróżnika-Dróznik stacji kolejowej RABSZTYN,jest po bitwie pod Krzywoplotami,idzie na miejsce bitwy (ok.4 km)i zbiera buty,maski gazowe i sztandar(jaki?).Sztandar ten ukrywa niedaleko budki i co roku idzie go pooglądać i zakonserwować.Zmarł w latach 50-tych i nic nie przekazał.W lesie sa resztki fundamentow tej budki,teren jest latwy w dostępie,jest tez kilka punktów charakterystycznych.W latach 70 szukałem ale to byl sprzęt kiepski i nic z tej branży nie znalazlem.Chętnie pokaze te miejsca.Drugi wnuczek dróżnika który wie więcej mieszka gdzies w Warszawie i kontakt z nim jest zerowy.Klucznik z KLucz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brudnyharry Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Witam.Czy temat ten jest nadal aktualny?.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryonen Napisano 28 Maj 2011 Share Napisano 28 Maj 2011 ja ponowie zapytanie do Klucznika. o aktualizacji tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 28 Czerwiec 2011 Share Napisano 28 Czerwiec 2011 temat poruszany na forum już jakiś czas temu ,niestety miedzy bajki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.