czarnykot Napisano 1 Lipiec 2010 Autor Napisano 1 Lipiec 2010 Straszna straszność się stała, kanarek mi się w aucie upiekł, cały dzień leżał w autku na parkingu w słońcu. Baterie się nie wylały lecz wykrywacz nie działa sprawnie. Wariuje jak głupi, w powietrzu sonda a on pokazuje jakby sto kanek cynkowych pod sondą miał. Wariuje od razu po włączeniu Po odłączeniu cewki też wariuje, po naładowaniu baterii też i tak wariuje... tak samo po zmianie baterii na inne, po rozkręceniu i wyczyszczeniu z piachu plażowego.. po przeczyszczeniu guziczków... świruje nadal. Co może być przyczyną? ma ktoś pomysł? No i oczywiście proszę Was o jakiś adres serwisu czy coś takiego, gdzie bym mógł go naprawić. Gwarancja już się skończyła.Pozdrawiam
czarnykot Napisano 1 Lipiec 2010 Autor Napisano 1 Lipiec 2010 akcja jest taka, sensitivity na dwie kreski i działa... na więcej - wariuje. Podłączyłem cewke do innego kanara 150 i działa wszystko świetnie. Podłączyłem inną cewke do swojego kanara i też działa świetnie. Jednakże mój kanarek z moją cewką działać nie chce i świruje. Szlag mnie trafia bo to widać jakiś banalny problem, może komputerek z cewką się pokłócił :)dzięki za link
Eastlegion Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 Na moje oko sonda się wzięła i rozstroiła...
adam793 Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 Szkoda kanarka moim zdaniem trzeba mu zrobić pogrzeb i ogłosić żałobę na forum
Cpt.Nemo Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 Eastlegion (310 / 33) 2010-07-01 20:12:33 Na moje oko sonda się wzięła i rozstroiła..."Acha, a objasnisz czemu :czarnykot (464 / 31) 2010-07-01 20:08:24 Podłączyłem cewke do innego kanara 150 i działa wszystko świetnie. Podłączyłem inną cewke do swojego kanara i też działa świetnie." Bo ja nie umiem :(
Eastlegion Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 Jednakże mój kanarek z moją cewką działać nie chce i świruje". Miałem podobny przypadek i specjalista postawił właśnie taką diagnozę.
Anarchista Napisano 2 Lipiec 2010 Napisano 2 Lipiec 2010 Przeczyścić styki po stronie cewki i po stronie wykrywacza?
czarnykot Napisano 6 Lipiec 2010 Autor Napisano 6 Lipiec 2010 Witam:) muszę kupić nową sondę... ma ktoś może z Was namiary na jakiś sklep co sprzedaje sondy 9x12 do wykrywaczy ace15/250? Jak myślicie, ace 150 funkcjonował by na takiej sondzie? pozdrawiammarcin86_187@wp.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.