zmija Napisano 28 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Witam. Koledze trafiła się taka oto plomba. Proszę o przybliżenie w jakim okresie mogła być nabita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmija Napisano 28 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Fotka drugiej strony. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmija Napisano 30 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Koledzy, naprawde nikt się nie wypowie na temat tyej plomby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek 23 Napisano 30 Czerwiec 2010 Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Witam czy jesteś pewien czy to plomba?Mnie zaciekawił ten herbz gwiazdą i półksiężycem.Orzeł ma chyba węża na piersi.Niestety nie jestem specem w heraldyce.Poszukaj w tym temacie(może na terenie gdzie to znalazłeś był jakiś majątek).Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmija Napisano 30 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Szkoda, że nie mam zdjęć profilu. Ta wypustka (2ga fotka - środek) z krzyzem wygląda jak grzybek. Dlatego pomyślałem, że to swego rodzaju plomba nabijana na sznurku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyngiel Napisano 12 Lipiec 2010 Share Napisano 12 Lipiec 2010 Jeżeli chodzi o ten herb to najprawdopodobniej jest to herb Leliwa. Do tego herbu należało około 360 rodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Lipiec 2010 Share Napisano 13 Lipiec 2010 orzeł jakby państwowyleliwa jako kontrmarkaa plomba - monetarna czyli wieloczęściowaczas jakby Zygmunta Augusta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noon3897 Napisano 23 Czerwiec 2017 Share Napisano 23 Czerwiec 2017 jest to plomba ze Wschowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.