ireks10 Napisano 19 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2010 witam posiadam kilkanascie sztuk bagnetow wiekszosci stany magazynowe zauwazylem ze na kilku z nich zaczely sie pojawiac rdzawe plamki czym je konserwowac zeby nie dopuscic do takiej sytuacji.bagnety sa przechowywane w warunkach pokojowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 Jeżeli rdzawe plamki tylko, przecierać raz na jakiś czas oliwką do maszyn precyzyjnych, jest wiele środków, balistol - olej do konserwacji broni, wd 40, stare znane sposoby jak wosk rozpuszczony w benzynie, paraloid jednak jak stany magazynowe lub coś podobnego to bym nie stosował takich powłok a przecierał raz na jakiś czas oliwką lub balistolemPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireks10 Napisano 19 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2010 sprawdzałem na allegro ten balistol ktory jest lepszy w areozolu czy do nacierania.z gory dziekuje za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 Ja używam tego w spreju jest dobry (używam akurat do czyszczenia broni), jednak myślę że do tego celu lepszy będzie ten do wcierania. Pozdrawiam, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.