kudi Napisano 2 Marzec 2004 Autor Napisano 2 Marzec 2004 nie chcialbym nikogo reklamowac... ale pojawila sie nowa ksiazka na rynku wiec chyba warto ten fakt zasygnalizowac.autorem jest Piotr Wolf (to chyba pseudonim co??). A zawartosc obrazuje chyba spis tresci. wlasnie siadam do czytania. ladnie przygotowany przewodnik dla poczatkujacych poszukiwaczy.szkoda ze autor nie zamiescil ani jednego przypisu i ani jednej publikacji w bibliografii :(pozdrrobert_kudelski
wilhelm6 Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 Witam!No cóż... Patrząc na spis treści, sądze że prawie każdy interesujący się poszukiwaniem skarbów, przy odrobinie chęci i nieograniczonemu dostępowi do internetu mógłby taką książkę napisać (jest to moje subiektywne wrażenie po przeczytaniu spisu treści). Jest zapotrzebowanie na tego rodzaju książki i autor po prostu wstrzeliwuje" się w rynek. A czy pozycja jest ciekawa (dla początkujących zapewne) i warta zainwestowania kasy (a po ile to cudo?) czas i opinie czytelników pokażą.pozdrawiam wilhelm6
kudi Napisano 3 Marzec 2004 Autor Napisano 3 Marzec 2004 czescksiazka kosztuje 29,50 (przyjeto wiec chyba rynkowy standard).nie chcialbym sie wychlac, ale wydaje mi sie ze Vademecum poszukiwacza skarbow" Artura Boratczuka zaspokaja informacje dla poczatkujacych. Gdzie szukac..." jest ladnie wydana i napisana, ale mnie osobiscie bardzo martwi jak autor pisze z glowy", czyli podaje nam fantastyczne historie bez powolania na zrodlo. Nale dla eksploracyjnej mlodziezy bedzie to dobre zrodlo informacji. Ksiazka zawiera nawet projekt umowy dotyczacej odkrycia skarbow :)pozdrrobert_kudelski
Monsun Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 Podejżewam, że jest to książka pokroju p. Bajkopisarza Antkowiaka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.