Skocz do zawartości

Ustawienia Fisher F75

maru10

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 98
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
witam,ja chodziłem w trybie JE dyskryminacja 6,czułość 95(detektor stabilny),przez godzinę 1/24 talara(srebro),1/2 silber grosz(srebro),1pfennig z 1858r(miedz) i pare cynkowych guzików
Napisano
witam,chciałbym jeszcze dodać iż po wekendzie testowania NEL jest bardziej stabilna od standardowej,można śmiało chodzić w sąsiedztwie lini wysokiego napięcia na czułości prawie na maxa.ma jeden mankament jest gorsza w namierzaniu,i tu przydaje się Pro pointer Garetta
Napisano
a czemu kolega chodzi na JE ????????????????????????????????????????????????? anie na BP czy CL.

na JE zawsze jest stabilny nawet na standardowej j cewce.
  • 3 months later...
Napisano
Witam. Probowal ktos moze cewki NEL Sharpshooter 9.5x5.5 do F75. Najbardziej interesuje mnie jak reaguje na drobnice a konkretnie cienkie sreberka, do ilu bierze, jak jest z identyfikacja i jak sprawuje sie na swiezo zaoranych polach. Probowalem ostatnio SEF 12x10" i mialem wrazenie ze odczytom nie do konca mozna zaufac. Poza tym ta cewka bardzo lubi baterie. Po dwoch wypadach musialem wymienic na nowy komplet. Pozdrawiam
Napisano
odczytom to raczej niema co ufać.
słuch i tylko słuch on ci prawde powie.

od czerwca potestujemy kika cewek,zaczniemy od NEL .Najpierw poleci sie LTD ze zwykłoł cewką i sie zbieże co jest a potem zasadzimy NEl-a i zobaczymy co sie na zwykłej omineło .

I potowazyszy nam ;)) Deus
Napisano
dlaczego na swieżo zaoranym polo F75 jest kiepski???? (rozwiń prosze)
do testów mamt 2 LTD i Deusa .jeden Ltd na standardowej cewce non stop a drugi do zmiany cewek.
tak jest ołów a zwłascza cienki to potraafi tak pierdieć (dosłownie) .
Napisano
Dlatego ze zasiegi i czulosc na drobnice spadaja drastycznie. Mam takie pole ktore czesze od dluzszego czasu. Po jesiennej orce wracalem do domu prawie na pusto. Dopiero teraz jak ziemia siadla ponownie zaczynaja fanty wychodzic. Z F75 chodze ponad dwa lata. Wczesniej mialem zlotego teraz czarnego. Mam kolege ktory nauczyl mnie tego wykrywacza i jego zdanie jest takie samo.
A tak odbiegajac od tematu, ciekaw jestem jak wypadnie porownanie z Deusem. Podobno Deus jest na drobnice super.
Napisano
Wlasnie zamowilem ta cewke. Do F75 sa robione tylko na specjalne zamowienia. Znaczy to ze, nie jest zbyt popularna wsrod fisherowcow. Zobaczymy jak wypadnie w testach.
Napisano
http://metaldetectorsgalore.co.uk/105-00-nel-sharpshooter-coil-5-5%E2%80%9D-x-9-5%E2%80%9D-for-fisher-f70-f75-metal-detectors-new/
Napisano
Tutaj jedyny test jaki znalazlem, koles jest zadowolony. Nie wiem co o tym tescie myslec dlatego sam sie zdecydowalem. Za jakis czas cos napisze na jej temat.
http://www.youtube.com/watch?v=ujaJWgDM02w&feature=related
Napisano
I tutaj jeszcze test powietrzny ktore wiadomo ze nie sa miarodajne. Powinien jeszcze przekrecic tego gwozdzia o 90 stopni.
http://www.youtube.com/watch?v=lMVVRg8r8kM
Napisano
Jeszcze. Jednak cokolwiek o niej bede mogl dopiero napisac przynajmniej po kilku wypadach na stare miejscowki. Tak ze, prosze czekac cierpliwie. Pozdrawiam
Napisano
Maxim czy uzywasz trybu BP, czy chodzisz odpowiednio albo na PF albo JE. Probowalem chodzic na BP, jednak przyznam ze ciezko mi sie bylo przestawic i wrocilem do tych dwoch, ktore wymienilem.
Napisano
do lasu CL.
a tak normalnie to BP dyskryminacja na 0 czyba ze sporo sieci to podkręcam do 4 ma 5 , słuchawki i przerywane sygnały kopie .
jak ta cewka??? wydaje mi sie ze powinien byc stabiniejszy z tą cewką ,czy sie myle???
  • 6 months later...
Napisano
Jesli kogos interesowal ten temat to moge powiedziec ze jest to najlepsza cewka jaka uzywalem na swiezo zaoranych polach. Fanty ktore kopalem znajdowaly sie nawet na glebokosci sztycha lopaty. Poza tym cewka dziala jak ta oryginalna. Czyli mozemy uslyszec tlo pola jesli cos tam kiedys bylo. Zdecydowanie polecam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie