Skocz do zawartości

Ustawienia Fisher F75

maru10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wiele posiadaczy nawet nie jest tu zarejtrowanych
Cieńkie sreberka ciągnie bardzo dobrze i je identyfikuje znacząco lepiej przy wyłaczonej dyskrymnacji niż w przypadku markowuch cewek . Nie jest tajemnicą ze przy wyciętyn całkowicie żelazie w f75 bardzo wyrażnie spada zasieg na monetę . góruje tylko na niskiej dyskryminacji ale sygnalizując w końcowej fazie czeste żelastwo , ot taka przadłość .
  • Odpowiedzi 98
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Z tym zasięgiem to sie nie zgodze że jak się wytnie żelazo to traci zasięg.
No chyba że jak się nie wycina żelaza to jest penetrator głębin, ja chodze na dyskryminacji max 12 i zasięg jest naprawde dobry, w poruwnaniu do innych wykrywaczy, więcej nie trzeba.
Napisano
dyskryminacja to max 5 i w zależnosci od trybu pracy. A co do tego,że wiele osób go ale nie są na tm forum . jakoś na inych forach również nic w temacie NEL nie ma, albo nic ciekawgo nie ma
Napisano
kol. emisoo ma rację do do zasięgu, oczywiście, że spada przy dyskryminacji powyżej 4-5, więc to prawda. To nie znaczy, że zasięg tak drastycznie spada, że jest tylko źle.
Poza tym przy dyskryminowaniu ciężko czasem podjąć decyzję czy warto kopać. Jak masz dyskr. na 0, 2tony i maksymalną czułość (w zależności od czynników zewn) to wtedy masz łatwiej, no ale nie każdemu pasują takie ustawienia. F75 ma wadę, że często błędnie identyfikuje przedmiot - chodzi o wskazania ID, lepiej jest przy audio, im głębiej moneta tym gorzej z identyfikacją - bardziej przekłamuje, poza tym, często ID monetki jest niższe przed kopanie aniżeli po. Na pewno to zauważyliście. Wogóle ID w F75 nie jest aż tak dobre jak np przy Etracu. Tam wskazania CO ma naprawdę stabilne.
pozdr.
radhar
Napisano
Nie wiem mi się tak jeszcze nie zdażyło, jak pokazuje mi powyżej 70 prawktycznie jestem na 99% pewien że to jakaś leprza moneta, i juz mi się micha cieszy.
Oczywiście kopie wszystko od dysk 12, i żadko ale to bardzo żadko zdazy się że pokazuje na folie a tam jest coś innego, to samo przy kapslu, ale jak napisałem kopie wszystko.
Może dlatego że chodze na BP i ten program jest dużo mocniejszy od innych i np moneta 2 kopiejki zakopana 30cm pod ziemią pokazuje mi 78 na ID.
Napisano
kolego marian1984 a jak często kolga sreberka kopie ???? nawet takie cienkie Krystynki albo denarki( chyba kipsko coś z tym u kolgi) 70% cienich sreberek to ID aluminium , chodze z kolegą na dwa 75LTD i kopie sie wszystko co ma inny dzwię jak złomek , powyrzzej 70 to miedziki ( wienc jaka to rewelacja) pozdrawiaam
Napisano
kolego maxim026 aluminium nie pokazuje 20?, ja napisałem że kopie wszystko powyżej 12, alu jest poniżej?
Kolega radhar napisał że F75 bardzo przekłamuje z ID, i o to mi właśnie chodziło, że w moim przypadku zdaża się to bardzo żadko
Napisano
mało ważne ID cyfrowe ma tyle do powiedzenia co żyd za okupacji ,czyli NIC. ale nie o tu chodzi .

CO z tymi sreberkami z tą cewką NEL , coś taka super a tu ani słowa , temat ucichnie jak wczeniejsze .

A tak na arginesie kolega Amontllado to moze ma dostęp do tych cewek. jakoś koledzy od Etrec-ów n ta cewke psioczczą i te SUPER zasięgi na 20 kopiejek Srebrne 50 cm mhhhhhhhh.......... narazie więcej minu mniżeli plus ( o wadze nie wspomne i namieżaniu ).pz
Napisano
Maxim026 cóż to za monetkę masz na dłoni jakaś taka znajoma :-) . A co do maxima26 to kolega szczerze może powiedzieć trochę o tej wykrywce bo znam go osobiście sam mi robił pierwsze szlify odnośnie F75LTD .
Napisano
emisoo a może jak kolega ma tą cewkę to niech zrobi jakieś testy cewki NEL do F75/F75LTD i wstawi jakiś filmik od siebie na youtube bo jak dla mnie to te 3 cm na chwilę obecna nic nie znaczy .
Napisano
Nikt nie musi sie wyprawadzać i nikomu podawać wszystkiego na talerzu , jak chcesz to testuj sobie sam do woli.
Jak bedziesz mniał bo raczej zawsze komu co nie będzie pasowało jak sie wstawi filmek .

Jest sporo testów w sieci
Napisano
ale coś cienko z użytkownikami tych cewek . ja raz kupiem cewke od F70 miał być kosa na monetki a okazało sie DĄB-czek zawinąć sie nie chce ( nie wspomne o kablu) . Klego emisoo ja pytam sie o DENAKI ( no chyba ze solid to to samo) . A jak sporo jest testów w siei to klego zapodaj linka , wiesz bo jak na razie nie podcieram sie Banknotami stuzłotowymi
Napisano
Wydaje mi się że standardowa 11-ka jest po środku, i chyba nie opłaca się zmieniać na inna, tym bardziej z dopłatą.
Mój kolega Argo ze standardową cewką wykopuje przeróżne sreberka, więc co z F75? Nie dość że to kosa to jeszcze denarków nie znajdzie?
Kolego jak ich nie ma, to jak chcesz ich znaleźć?!
Napisano
Co się z wami dzieje ludzie, moi koledzy wykopują Talary i denary nawet EURO ACE, a ja swoim F75LTD jeszcze nie miałem okazji.
Trzeba mieć też szczęście, zmieńcie politykę, czym leprzy sprzęt, tym więcej znajdzie.
Napisano
koledzy nie wiem jakie wy macie f 75 ,ale przy moim process przetważania sygnału oznaczony jest: dE ,JE ,bc, PF ,.I czy ktoś mi może powiedzieć czemu tak jest.Może coś zmieniono po pewnym czasie produkcji.Proszę o odp.
  • 3 weeks later...
Napisano
witam ,posiadam F75 LTD z NEL TORNADO ,chodziłem dzisiaj pirwszy raz z tą cewkom po terenie mocno schodzonym z standardowom 11 DD przez godzinę i jestem zadowolony z tej cewki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie