Pablo.wpl Napisano 13 Kwiecień 2010 Napisano 13 Kwiecień 2010 Hmm może to pierdzenie" jest nie beż powodu? jakie masz ustawienia na nim ? czułości prędkość przemiatania tony.....
gronowianin Napisano 27 Grudzień 2010 Napisano 27 Grudzień 2010 Odswiezam, bo chcialbym sie dowiedziec jak sie sprawuja wasze f70? Nowe spostrzezenia, rady? gronowianin
GMC Napisano 28 Grudzień 2010 Napisano 28 Grudzień 2010 W instrukcji obsługi wyraźnie pisze że, na ustawieniu SL przesadzenie z czułością będzie skutkowało wzbudzeniem sprzętu od swoich własnych obwodów ..ot taki urok wykrywki.Z F70 jestem bardzo zadowolony i nie prędko wymienię go na inny model.
wujed Napisano 30 Grudzień 2010 Autor Napisano 30 Grudzień 2010 Witam ponownie!Mój f70 sprawuje się dobrze.Do wykrywek z wysoką częstotliwością działania trzeba się przyzwyczaić.Moje początkowe problemy wynikały z tego że wcześniej używałem proximy,która na max ustawianiach nadal była stabilna.F70 dysponuje natomiast adwyżką mocy" i trzeba to wziąć pod uwagę.Dodatkowo dokupiłem cewkę 11'DD która poprawia stabilność wykrywacza.Sumując po roku przygody z F70 uważam,że sprzęt jest zdecydowanie godny polecenia.Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku.
Seku Napisano 30 Grudzień 2010 Napisano 30 Grudzień 2010 Witaj wujed!Powiedz jak się ma f70 do proximy jeśli chodzi o monetki,pytam bo aktualnie używam proxy a chciałbym do kupić coś pracującego na wyższej częstotliwości,typowo na monetki.
wujed Napisano 30 Grudzień 2010 Autor Napisano 30 Grudzień 2010 F70 jest na pewno czulszy na kolorowe drobiazgi.Przed sprzedażą proxy zrobiłem krótki test u siebie w ogrodzie i sygnały które w F70 w mniej czułym trybie DE były stabilne w proximie nie zdecydował bym się ich kopać.Po wykopaniu okazało się że były to jakieś aluminiowe i miedziane malutkie kawałki blaszek.Mimo wszystko był to kolor i F70 bezbłędnie to wychwycił.Jeżeli nastawiasz się na monetki itp. to F70 na pewno będzie skuteczniejszy na drobne przedmioty tak do ok. 30cm.w gruncie.Proxima wydaje mi się że lepiej łapała większe przedmioty głębiej zakopane,ale tego nie zdążyłem sprawdzić w bezpośrednim porównaniu.No i F70 jest zdecydowanie lepiej wyważony i przez to przyjemniejszy w użytkowaniu.Pozdrawiam!
Seku Napisano 3 Styczeń 2011 Napisano 3 Styczeń 2011 Dziękuję kolego za szybką odpowiedz,myślę że f70 to będzie trafny wybór,pozdrawiam i życzę wspaniałych fantów w 2011 roku.
gronowianin Napisano 3 Styczeń 2011 Napisano 3 Styczeń 2011 Szkoda tylko, że rynek wtórny cewek do F70 tak mały.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.