lex Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 poszukuję w miarę dokładnego szlaku wycofywania się T.Kościuszki po przegranej bitwie pod Szczekocinami a dokładnie interesuje mnie trasa w kierunku Małogoszcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar1021 Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 Jedynie co ci mogę powiedzieć to to że , i tu cytat ... Siły nieprzyjacielskie jednak także mocno ucierpiały i były zdezorganizowane.Upłyneło też sporo czasu zanim gen.F.Denisow zdołał zorganizować pościg.Okazał się on zresztą mało skuteczny i zatrzymał się po przebyciu 4 km w Słupiej...." . cytat wzięty z książki Jana Lubicza-Pachońskiego Wojciech Bartosz Głowacki". Tylko tyle znalazłem, dalej nie jest w tej książce opisane jak przebiegał szlak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lex Napisano 24 Marzec 2010 Autor Share Napisano 24 Marzec 2010 po przegranej bitwie pod szczekocinami wojskom Kościuszki pozostało 13 armat , może ktoś dysponuje informacją z iloma armatami dotarły oddziały kościuszkowskie do Małogoszcza lub do Kielc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.