jasielniki Napisano 16 Marzec 2010 Autor Napisano 16 Marzec 2010 Czołem Chłopy! Zwracam się do wszystkich kolegów,którzy będą potrafili udzielić fachowej odpowiedzi na temat opisany poniżej.Od niedawna posiadam proxsimę,wcześniej latałem z fisherem F4 po którym zostały mi nowe baterie 9V- 20 szt.Proxsima jak wiecie śmiga na 6-u paluszkach 1.5V wpiętych w magazynek co teoretycznie daje 9V. Bieguny elektryczne wychodzące z magazynka są identyczne-(wielkość rozstaw )jakw baterii 9V. J teraz pytanie,czy proxsima będzie działała na baterii 9V a co najważniejsze czy bateria 9V nie zniszczy elektroniki?Jeżeli rozbawiło kogoś moje pytanie to proszę o wyrozumiałośćnie jestem elektronikiem ani elektrykiem.Z góry dziękuję za poważne odpowiedzi.A tak na marginesie to macie jakiś sposób żeby wykończyć zimę?Codziennie rano słyszę dochodzący z gór lament nieodnalezio-nych świadków historii a śnieg komplikuje akcję ratowniczą.
Junak83 Napisano 16 Marzec 2010 Napisano 16 Marzec 2010 Witam teoretycznie powinno działać, ale baterie 9V mają mała pojemność i na jednej byś za długo nie pochodził musiałbyś dać dwie równolegle. Po za tym za dużo trzeba by kombinować z umocowaniem tych baterii. Nie wydaje mi się to zbyt opłacalne.
pawciopawcio2 Napisano 16 Marzec 2010 Napisano 16 Marzec 2010 moze i bedzie chodzic na tych 9v ale bardzo krótko.chciałem jeszcze cie zapytac dlaczego zmieniłes sprzet z fishera na proxime
jasielniki Napisano 16 Marzec 2010 Autor Napisano 16 Marzec 2010 Zmieniłem fishera na proximę z kilku powodów:- koniec gwarancji fishera- większy zasięg w proximie - tryb jednoczesny w proximie - dobra cena za to co proxima potrafiDodam jeszcze że fisher był moim pierwszym wykrywaczem,chodziłem z nim dwa lata, ostro chodziłem i nie powiem o nim nic złego.
Eastlegion Napisano 16 Marzec 2010 Napisano 16 Marzec 2010 Witam.Ja również zmieniłem F4 na PROximę. Głównym powodem był defekt F4. Łaziłem już z PROximą w miejscach, które penetrowałem F4, i czasami coś ciekawego wyszło. Może nie duże ilości, ale zawsze coś. Oczywiście należy brać pod uwagę niedokładne wcześniejsze przeszukanie, ale staram się robić to dokładnie. Ciekawe jak wyglądało by to, gdybym chodził z F4 po PROximie.Pozdrawiam.
maxim026 Napisano 16 Marzec 2010 Napisano 16 Marzec 2010 NO TO BYLIŚCIE CIENKIMI OPERATORAMI fisher-ÓW ze zamieniliście ( siekierke na kijek) ja jestem a raczej byłem operatorem CZ 3 D i powiem że proxima to mozna było dołki zasypywac po Fiszu . tyle i tylko tyle
irasiad Napisano 16 Marzec 2010 Napisano 16 Marzec 2010 Kolego maxim026! Pracowałeś na proximie? Może byłeś jej CIENKIM OPERATOREM? :)Miałem już nie zabierać głosu w sprawie wykrywaczy ale przeczytawszy twój post nie mogłem się powstrzymać. Nie uważam się za żadnego speca. Chodzę krótko ale intensywnie: od roku. Przy większości kolegów jestem nowicjuszem. Ale nie pozwoliłbym sobie na krytykę wykrywacza z którym nie spędziłbym trochę czasu. To tyle! Nie gniewaj się na małą ironię z mojej strony. Pozdrawiam!
Eastlegion Napisano 16 Marzec 2010 Napisano 16 Marzec 2010 Kolego maxim026...Czy mówi Tobie coś słowo empiria? Widocznie sam jesteś CIENKIM OPERATOREM, skoro nie wiesz, ze obecne Wykrywacze firmy Fisher jakością wykonania przypominają Bounty Hunter'a. Poza tym Firma Fisher została sprzedana, wiec to już nie jest Fisher. Skoro BYŁEŚ operatorem Fisher'a CZ 3D, to widocznie tez coś ci nie pasowało...
Anarchista Napisano 17 Marzec 2010 Napisano 17 Marzec 2010 Przede wszystkim to zmieniany był F4 na Proximę, a nie CZ 3D na Proximę. Może kolega maxim026 jest tak CIENKIM OPERATOREM, że nie widzi różnicy między F4 a CZ3D, ale skoro nie widział różnicy to po co było przepłacać?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.