romano63 Napisano 15 Marzec 2010 Autor Share Napisano 15 Marzec 2010 WitamPoszukuję książek z okresu 1918-1921 konkretnie wojna partyzancka z bolszewikami na terenach Litwy,łotwy, Białorusi. Jakby miał ktoś jakieś linki lub tytuły książek byłbym wdzięczny. Bardzo mnie ten temat zainteresował po przeczytaniu wspomnień polskiego partyzanta z tego okresu. Wiem że autor nazywał się bodajże Kruk i książka była z 193.....Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 15 Marzec 2010 Share Napisano 15 Marzec 2010 Witam,Niestety nigdzie nie znalazłem książki, o której wspomina kolega.Znalazłem jedynie następującą książkę:Dzierżykraj-Stokalski Wiktor: Dzieje jednej partyzantki z lat 1917-1920; Lwów 1927lub ten sam tytuł reprint wydany przez Wyd. Gryf; Warszawa 1993.Mam tylko dostęp do opisów bibliograficznych, tak więc nie wiem nic o treści tej książki, ale mam nadzieję, że może tam coś kolega znajdzie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.