krzklimaszewski Napisano 14 Marzec 2010 Autor Napisano 14 Marzec 2010 Mieszkam w Wieliszewie i od kilku lat prowadzenie badania i poszukiwania związane z dziejami tej miejscowości, nazbierałem już tego dość sporo i noszę się z zamiarem z tych zebranych i opracowanych materiałów opublikować coś większego. Na razie dzielę się zebranymi informacjami poprzez łamy Gazety Wieliszewskiej, którą można czytać na stronach www.wieliszew.pl. Jednakże przeglądając odkrycia uczestników forum Odkrywcy widzę że mógłbym sporo uzupełnić posiadanej wiedzy a też i podzielić się swoimi informacjami które mogą być dopełnieniem wiedzy o znaleziskach Państwa. Zapraszam serdecznie do uczestnictwa w tym wątku i dzielić się zdobyczami a obiecuję iż będę się odwdzięczał swoją wiedzą i materiałami, Krzysztof Klimaszewski email: krzklimaszewski@o2.pl
jarekdavid Napisano 14 Marzec 2010 Napisano 14 Marzec 2010 Witam, moja babcia jest z Wieliszewia , u niej na strychu jest wiele starych ciężkich skrzyń wypełnionych jakimiś dokumentami z ratusza. Dopiero teraz mi sie to przypomniało.. :) Na Święta będe u niej to zobacze czy to jeszcze jest i postaram się pomóc :)
krzklimaszewski Napisano 15 Marzec 2010 Autor Napisano 15 Marzec 2010 Wieliszew na mapie wojskowej radzieckiej z 1944r.
krzklimaszewski Napisano 16 Marzec 2010 Autor Napisano 16 Marzec 2010 Piękna pamiątka z przełomu XIX i XX wieku z Wieliszewa znaleziona na forum
krzklimaszewski Napisano 17 Marzec 2010 Autor Napisano 17 Marzec 2010 A tak dokładniej to plomba znaleziona została w Wiązownie, przy trasie Lubelskiej, w miejscu w którym kiedyś ponoć stał młyn, prawda Panie Marku
krzklimaszewski Napisano 19 Marzec 2010 Autor Napisano 19 Marzec 2010 jeszcze jedna pamiotka znaleziona na forum z okolic Wieliszewa niestety opis lakoniczny a autor nie odezwał się gdy prosił o szczegóły
belba Napisano 20 Marzec 2010 Napisano 20 Marzec 2010 jakie miejscowość uważasz za okolice Wieliszewa interesuje cie cała gmina czy tylko sam Wieliszew
krzklimaszewski Napisano 20 Marzec 2010 Autor Napisano 20 Marzec 2010 Interesuje mnie przede wszystkim Wieliszew i jego najbliższa okolica a więc miejscowości otaczajace jak Skrzeszew, Łajski, Michałów, Zegrze Południowe czyli wszystkie miejscowości wchodzace w skład ziem dawnego klucza wieliszewskiego
armand Napisano 21 Marzec 2010 Napisano 21 Marzec 2010 Zgłoś się do Muzeum w Legionowie, do jego dyrektora, na pewno Ci pomoże.
krzklimaszewski Napisano 22 Marzec 2010 Autor Napisano 22 Marzec 2010 Dzięki bardzo za radę bardzo dobrze znam Pana Jacka i zasoby Muzeum, nie o to mi chodzi ogólnodostępne materiały to już dawno zostały przeze mnie spenetrowane:)
krzkli Napisano 28 Kwiecień 2010 Napisano 28 Kwiecień 2010 Może Tominew coś doda gdzie zrobił fotkę Szturm Piechoty????
krzklimaszewski Napisano 11 Maj 2010 Autor Napisano 11 Maj 2010 Hm jak uruchomiłem post jeden z uczestników forum obiecywał mi iż u swojej babci ma materiały odnośnie Wieliszewa ale już niestety nie odezwał się, i co tu zrobić a bardzo chętnie bym nabył, może się odezwie?????
krzkli Napisano 17 Sierpień 2012 Napisano 17 Sierpień 2012 Coś się udało jednak napisać acz jak zawsze materiałów mało, może jednak są chętni do podzielenia się
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.