fiskars Napisano 6 Marzec 2010 Napisano 6 Marzec 2010 Nie ,nie jestem żadnym posrednikiem ani tym podobnym,mam minelaba i jestem poszukiwaczem jak inni,a w dyskusjach gloryfikowana jest jedna i ta sama marka,inni sie nie liczą.Jedna i ta sama gadka od 4 lat jak jestem na forum.........jak na kolorek ace 250,na militarke smetek,a słyszałem ze rutus tez jest dpbry ......" i tak wkoło wojtek non stop
EnemyofGod Napisano 6 Marzec 2010 Napisano 6 Marzec 2010 No bez przesady, Minelaby, Tesoro, Whitesy czy Fishery też są zachwalane, a ilość poświęconych im wątków jest równie duża.
Mazow Napisano 6 Marzec 2010 Napisano 6 Marzec 2010 Witam,Byłem dziś ze swoim Rutusem w okolicy Skierniewic w stronę Bolimowa.Miejsce jak twierdzą zatwardziali użytkownicy tegoż forum tak schodzone i puste w fanty, że nawet polmosy nie wychodzą.A dziś wyszły mi w pięknym stanie boratynki i wiele innych ciekawych militarnych fantów.W Rutusie podoba mi się to, że nie jest to sprzęt typu włącz i kop. Trzeba się z tym sprzętem sporo NA SPACEROWAĆ" aby móc w pełni poznać urok tego sprzętu. Im więcej chodzę z Rutusem, tym bardziej go poznaje.Uważam, że złe słowa w stronę Rutusa kierują ludzie, którzy chyba rozczarowali się Rutusem i bluźnią w jego stronę.Na początku też byłem rozczarowany i zniechęcony. Teraz wiem, że kolejny dołek z Proximą czyni mnie bardziej doświadczonym i pozwala mi w zachowaniu większej ilości nie naruszonego poszycia leśnego. Uważam również, że powinniśmy jako Polacy inwestować w nasz krajowy wyrób, a nie dawać zarabiać obcokrajowym producentom.I na koniec. Spacerowanie" z wykrywaczem traktuje jako dobry sposób spędzenia wolnego czasu i cieszę się każdym wypadem z wykrywaczem niezależnie od tego, czy wrócę bez fantów, czy z fantami. Oczywiście wolę z fantami.Pozdrawiam,
EnemyofGod Napisano 6 Marzec 2010 Napisano 6 Marzec 2010 Ten pochwalny hymn powyżej to już chyba lekka przesada;) Nawet ja użytkownik proximy to przyznam:)
Mazow Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 Ktoś tu jest wizjonerem? Na wypady do lasu używam właśnie poloneza 1,6 GLI. Na takie wypady jest niezastąpiony.A Wy Panowie z jakimi detektorkami biegacie i czemu tak nie lubicie proximy? Czyżby zrobiła wam krzywdę, czy jest może za trudna do opanowania?Pozdrawiam,
luger Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 Mazow to nie tak. Proksima nie jest aż tak skomplikowana. Znam kilka markowych detektorów, któych właściciele mimo wielu godzin w terenie do końca nigdy ich nie opanowali. Ale pokazać się można:) Ja odbieram to tak: w poszukiwaniach, podobnie jak w innych dziedzinach życia, modne się stało wszystko co zachodnie i markowe więc detektor też musi mieć metkę żeby można było się kolegom pochwalić. A najlepiej jeszcze zmienić go dwa razy w sezonie żeby zabłysnąć jakim to jest się znawcą sprzętu:) Mnie osobiście to śmieszy bo dla mnie poszukiwania to forma relaksu i nie wstydzę się tego że prawie 10 lat temu zaczynałem z PI na rurach od odkurzacza. A gadżeciarze zawsze byli dla mnie żałośni.Pozdrawiam wszystkich nie spaczonych L.
igorek Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 jeszcze powiedz ze polska motoryzacja jest super i po temacia
luger Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 A czy to forum motoryzacyjne bo może już wątek straciłem?W czasach zachłyśnięcia wszystkim co zagraniczne promować trzeba to co dobre i polskie a nie wszystko co polskie. Ale ta subtelna różnica widać nie dla wszystkich jest czytelna.Pozdrawiam L.
draven85 Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 pewnie jest tylko jak dla mnie proxima ustępuje ergonomią , wagą , dyskryminacją , stabilnością zagranicznym wykrywaczom a promowanie za wszelką cenę jest męczące na tym forum.
Cpt.Nemo Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 RE: zamiana Mazow (24 / 1) 2010-03-06 20:51:23 Teraz wiem, że kolejny dołek z Proximą czyni mnie bardziej doświadczonym i pozwala mi w zachowaniu większej ilości nie naruszonego poszycia leśnego. Acha, a czym Cie czyni kolejny dolek z czymkolwiek innym?Pierdzielicie takie glupoty ze sluchac hadko :)
irasiad Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 Najśmieszniejsze jest to, że większość krytykantów proximy, nigdy nie miała jej w ręku...:)
fidzir Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 ja powtarzam to kolejny raz-rutus jak na swoją cenę,a podejrzewam że większośc z nas poszukiwaczy hobbystów tylko taką sumą dysponuje;to jest sprzęt wystarczający,może i jest trochę ciężkawy,ale te dwie trzy godziny w terenie każdy wytrzyma,mój syn ma 13 lat,jest szczupłej sylwetki i też z rutusem daje radę i jakoś mu ręce nie odpadły,a jeśli chodzi o możliwości proximy to spisuje się calkiem nieżle, spaceruje po przeoranym odcinku pola wzdluż i wszeż przez innych pasjonatów i zawsze proxima coś namierzy,jeszcze pusto z poletka nie wrócilem,,,być może minelaby,fishery,garretty są bardziej rozwinięte technicznie ale niestety za model dorównujący proximie a nie mówiąc już o lepszych osiągach trzeba położyć dużo więcej cacyków,to jest dokladnie tak jak w motoryzacji,sa marki superowych autek;audi ,mercedes itp. ale czy w większości polaków na nie stać????? pozdrawiam...
luger Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 Kolego Draven i ja przyznaję Ci rację - Proxima ustępuje markowym, zagranicznym wykrywaczom ale w tej cenie nabyłem ją z pełną śiadomością jako wykrywacz klasy popularnej, który posiada również i zalety. Nie jestem za promowaniem za wszelką cenę" ale przeciw bezpodstawnemu krytykowaniu. Czemu żadnemu z krytyków przez myśl nie przejdzie, że ta utusowska propaganda" to mogą być głosy zadowolonych użytkowników? Nie każdy uważa się za profesjonalistę a tym bardziej nie każdego stać na markowy detektor. Dla potencjalnych nabywców cenny jest każdy wiarygodny głos krytyki ale pod warunkiem, że krytykujący posiadali Proximę. Kończę swoje wypowiedzi w wątkach związanych z Rutusem bo pewnie już zostałem uznany za lobbystę - gloryfikatora:)Pozdrawiam L.
Mazow Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 Tak ucichły emocje.A koledzy krytycy z jakimi to wykrywkami na co dzień mają przyjemność. Przez długie lata poruszania się po forum sprzętu Hi-fi przekonałem się, że większość użytkowników miało super sprzęt- w papierowym katalogu.A mnie nie stać na niepotrzebne wydawanie pieniędzy na coś, co drapnie centymetr głębiej. I nie będę krytykował jak już kupiłem- swoje chwalicie.....To może od razu kupić jedną z kosiarek-wykrywaczy za 16 tyś zł. i być najlepszym na tym forum.Uważam, że gdybyśmy stawiali na nasze krajowe produkty, to może kiedyś w przyszłości tworzyli byśmy produkty jak nasi sąsiedzi ze wschodu. Ale z takim podejściem niedługo chleb będziemy sprowadzać z innych krajów.Pozdrawiam,
adam793 Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 Ucichło bo pisać nie ma sensu ,to nie o to chodzi że ktoś wychwala się jaki ma wykrywacz i za ile, ostatnio na jaki temat się zacznie rozmowa występują sugestie że ktoś kogoś reklamuje,tylko że na forum są sami handlarze który czycha na biednych początkujących temat się zaczął z zamianą z ace na proximę proxima jest bardzo dobrym wykrywaczem tylko że z ace 250 prawie znajduję tak samo jak proxima,nie będę już polecał innej marki bo znowu powiedzą żem handlarz lub reklamuję kogoś,na jakimś forum pisałem kiedyś o testach all-1 to cwaniaki oczywiście napisali że jestem od Aleksandra i polecam jego wybory bo se chwale ten wykrywacz.....ehhhh idzcie już kopać w pola i lasy bo naprawdę z nudów to się pozabijacie przez głupie wykrywki.pozdrawiam
adam793 Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 kolego Mazow podaj mi markę dobrego wykrywacza polskiego a tez zainwestuję biegam z tym samym co fiskars i nie zamienię na nic innego,a jeden cm głębiej czy dwa to niestety ale dla mnie to baaardzo dóżo
kopijnik2 Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 pisze się - dużo... tak jak dużo" kosztują, autorskie - głębokie" detektory...to, że nie znasz marki - nie znaczy, że ich nie ma...jak również, że nie są konstruowane...Proxima - jest przyzwoitym - skutecznym narzędziem...w baardzo przyzwoitej cenie...z dobrą obsługą produktu...I to są - te dostrzegane wartości...
brodkasz Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Piszesz kolego adam793 że ace 250 znajduje prawie tak samo jak Proxima.Piszesz również że dla Ciebie 1-2 cm.to bardzo dużo.Możesz mi wierzyć że między Ace a Proximą jest różnica te 2 cm na pewno i może o to chodziło autorowi tego wątku.Pozdrawiam brodkasz.A jeszcze jedno ja jestem zadowolonym użytkownikiem Proximy,nie żadnym sprzedawcą.
Mazow Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Sprostowanie dla kolegi LUGERA. Chodziło mi o zachód.Ach te emocję.Jak to mawiają wędkarze ie liczą się patyki tylko wyniki".I nie wiem jaki by sprzęt nie był w pustym polu.Osobiście i szczerze nigdy nie kieruje się podpowiedziami na forach, ponieważ doświadczenie wiele mnie nauczyło. Proximę widziałem u znajomego, który sprawnie się nią posługiwał i nie zwracałem uwagi na jej wady jak np. jej waga w porównaniu z markowymi zachodnimi sprzętami. Pewnie jak ktoś zawstydzi mnie i zapiszczy swoim sprzętem po przejściu proximy, to wtedy może" zawstydzony zacznę się zastanawiać nad zmianą. Ale czy na moje rekreacyjne wypady co drugi weekend na parę godzin w teren, jest sens inwestować w jeszcze droższy sprzęt dla paru drobiazgów.Uważam, że czepianie szczegółów może dotyczyć profesjonalistów, którzy swoje dochody opierają na kopaniu i dla takich ludzi liczył się będzie każdy milimetr i najmniejszy szczegół.Liczy się również duma.To jest już zakorzenione w ludzkiej naturze, żeby mieć wszystko lepsze od innych, droższe itd. Efekt Snoba" jest nie dla mnie. I nie mam nic wspólnego z promowaniem jakiegokolwiek sprzętu poszukiwawczego.Pozdrawiam,
irasiad Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Kolego Mazow! Gratuluję dystansu do sprawy! Osobiście miałem uczucie, że ktoś posądza mnie tu o interesowność w zachwalaniu proximy. Zapewniam, że nie mam w tym żadnego interesu. Powiem więcej: nie kupujcie wkrywki w ciemno". Najlepiej umówić się z kimś kto ma ciekawy sprzęt w polu". Ja miałem to szczęście. To najlepsza metoda by przekonać się do zakupu i potem nie żałować. Pozdrawiam!
fidzir Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 również jestem zadowolonym użytkownikiem proximy..pozdrawiam wszystkich rutusowców...
irasiad Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Piwo dla kolegi fidzira! :)Witamy w klubie aganiaczy"! Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.