Skocz do zawartości

Jakie ustawienia na GTI 2500 na monetki?

gronowianin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
widzę że nikt nie spieszy się z odpowiedzią.więc może ja ci powiem.nie stosuj trybu coins.jeśli chcesz wygody-to tryb biżuteria.almetal jest głębszy,ale trzeba się napracować przy kopaniu,jeżeli nie zna się dobrze,co wykrywacz mówi".
Napisano
Kolego niema dobrego ustawienia ponieważ gdy wytniesz początek i środek omijasz bardzo dużo monet przeważnie będą to stopy srebra o niskim procencie.
najlepiej obsłuchać i na tej podstawie metodą prób i błędów wypracować najleprze ustawienia dla siebie.
Pozdrawiam
Napisano
tym ze poniewaz monety srebrne o rozych stopach kopie sie w nieduzych ilosciach a monetki zlote jeszcze rzadziej to ile lat trzeba sie osluchiwac ?
Chyba ze czlowiek oslucha sie ze smieciami i bedzie kopal wszystko inne, z tym ze zloto czesto daje dokladny sygnal na zrywke od puszek :(
Kopac wszystko lub liczyc sie z przeoczeniami to chyba jedyne wyjscie.
Napisano
Chodziło mi raczej o ustawienia sensitivity - zostawić fabryczne? Raczej będę szukał na All metal, na terenie na którym nie będzie dużo śmieci, żeby się osłuchać, a później się zobaczy. Mimo wszystko dzięki.
Napisano
Sensitivity podkrec ile sie da dopoki nie zacznie sie wzbudzac.Generalnie 9-10 to optymalna czulosc.Pozdrawiam Vorax
Napisano
Kolego Nemo
Sprawa jest tego rodzaju że nie tylko sreberka ominiesz ale także wiele innych.
Według mnie to jest kwestia osłuchania sprzętu.
Ale skoro jest temat to mam pytanie
Jak odróżnić złoto robiłem różne testy na głębokości no i jest problem z wyodrębnieniem.
Jak stwierdzić że to jest to czego szukamy.
Ptanie nr 2
Jak załatwiasz taki przypadek gdy chcesz szukać głębiej a na powierzchni są śmieci.
Cz jest jakiś sposób
Napisano
Jak odróżnić złoto robiłem różne testy na głębokości no i jest problem z wyodrębnieniem"
Wlasnie nie mam pojecia jak je odroznic tym bardziej ze zloto roznych czystosci daje sygnal w roznych miejscach, ale nie trafia sie na tyle czesto zeby moc sie nauczyc je odrozniac po dzwieku, tak mi sie wydaje.

Jak załatwiasz taki przypadek gdy chcesz szukać głębiej a na powierzchni są śmieci."
Nie wiem jeszcze ale teraz raczej bede zakladal cewke DD choc to cudu tez nie uczyni, ale to juz zalezy chyba raczej czy wykrywacz daje takie mozliwosci zeby weliminowac plytkie smieci.
Napisano
Tak właśnie się zastanawiam jak wyeliminować 30 cm gruntu od góry ponieważ interesuje mnie wszystko co głębiej zalega.
Jeżeli macie jakieś patenty bardzo proszę o podpowiedz.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie