bartols Napisano 6 Luty 2010 Autor Share Napisano 6 Luty 2010 Podczas szczytu w Davos sekretarz generalny International Telecommunications Union oraz szef działu badawczo-rozwojowego Microsoftu zaproponowali wprowadzenie licencji na korzystanie z internetu.Hamadoun Toure z Międzynarodowego Związku Telekomunikacyjnego (ITU) oraz Craig Mundie z Microsoftu podczas szczytu w Davos zaproponowali zgromadzonym wprowadzenie kontrolowanego dostępu do Internetu na podstawie wydawanych licencji. – Potrzebujemy czegoś na kształt Światowej Organizacji Zdrowia zajmującej się internetem. Jeśli chcesz prowadzić samochód, musisz mieć na to pozwolenie, potwierdzające że jesteś do tego zdolny, samochód musi przejść badania czy jest zdolny do jazdy i trzeba mieć ubezpieczenie – mówił na spotkaniu Mundie. Obaj mowcy sugerowali, że zmniejszy to zagrożenie przed cyberwojną.No koledzy, jeszcze trochę to trzeba będzie zdać egzamin z oddychania, żeby urzędasy oceniły, czy jest się do tego zdolnym;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forcass Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 Obaj Panowie mają rację. Przecież każdy cyberprzestępca, cyberżołnierz, cybernajeźdźca, cyberwojownik, cyberszkodnik, cyberoszust (i każdy inny z przedrostkiem ,,cyber'' ) uda się do szanownych Panów po pozwolenie na swoje niecne działania. A jeśli dział badawczo-rozwojowy Microsoftu zajmie się opracowaniem oprogramowania dla licencji, to już zagrożenie cyberwojną mamy zlikwidowane jak w banku! Jak miło, że ktoś się o mnie troszczy i za mnie myśli. Mogę sobie żyć spokojnie i w dostatku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.