weteranp Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 Mam pytanie, głównie do posiadaczy emek z 1960 roku.Czy oryginalnie były montowane w nich światła stopu.Wszędzie pisze w opisach, że niby emki nie posiadały światła stopu (prócz kijowskiej N)i były tylko z tyłu małe żółwiki" z trzema rodzajami szkiełek (rosyjskie strony).W moim sprzęcie niestety ktoś kiedyś zmienił lampy tylne ale instalacja czujnika stop i lamp wygląda na oryginalną.Ma ktoś taki model w oryginale nie restaurowany.Szukam kontaktu z posiadaczami takich zaprzęgów, najlepiej małopolska.Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dwadziesciajeden Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Witam ,ja w swojej emce posiadam orginalna lampke tylna i nie bylo w niej opcji stop ale mogla to byc lampa z wozka bocznego,emka jest z poczatku lat 50 tych ,ale musialem zastosowac zarowke dwuwloknowa i stop jest w jednej lampie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weteranp Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 Mam również poprowadzony kabel do stopu na wózek, z tym,że wiązka do wózka idzie przodem a do stopu tyłam ramy ale wszystkie kable wyglądają na takie same,nie widać żeby było tam coś dokładane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.