weteranp Napisano 3 Luty 2010 Autor Napisano 3 Luty 2010 Mam pytanie, głównie do posiadaczy emek z 1960 roku.Czy oryginalnie były montowane w nich światła stopu.Wszędzie pisze w opisach, że niby emki nie posiadały światła stopu (prócz kijowskiej N)i były tylko z tyłu małe żółwiki" z trzema rodzajami szkiełek (rosyjskie strony).W moim sprzęcie niestety ktoś kiedyś zmienił lampy tylne ale instalacja czujnika stop i lamp wygląda na oryginalną.Ma ktoś taki model w oryginale nie restaurowany.Szukam kontaktu z posiadaczami takich zaprzęgów, najlepiej małopolska.Z góry dzięki.
Dwadziesciajeden Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Witam ,ja w swojej emce posiadam orginalna lampke tylna i nie bylo w niej opcji stop ale mogla to byc lampa z wozka bocznego,emka jest z poczatku lat 50 tych ,ale musialem zastosowac zarowke dwuwloknowa i stop jest w jednej lampie,
weteranp Napisano 3 Luty 2010 Autor Napisano 3 Luty 2010 Mam również poprowadzony kabel do stopu na wózek, z tym,że wiązka do wózka idzie przodem a do stopu tyłam ramy ale wszystkie kable wyglądają na takie same,nie widać żeby było tam coś dokładane.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.