zapominacz Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 pózno juz niechce mi sie szukac, ale oto masz link:http://www.medale.shost.pl/medale.php?medale=2
grzesiomix Napisano 28 Styczeń 2010 Autor Napisano 28 Styczeń 2010 No właśnie, późno.Nie szukałem ale dodałem link do ulubionych by później przeglądnąć.
Luftlander Napisano 29 Styczeń 2010 Napisano 29 Styczeń 2010 MEDAL 40-LECIA POLSKI LUDOWEJUstanowiono dnia: 26 kwietnia 1984 r.Ustanowionuy przez Sejm PRL. Oznakę stanowi okrągły, srebrzony, oksydowany medal o średnicy 32 mm. Na awersie w środku umieszczony jest wizerunek orła państwowego, po obu stronach orła daty: 1944/1984. Nad orłem liczba XL, poniżej orła litery: PRL. Data, liczby i litery połączone są stylizowanymi kłosami i kołami zębatymi. Na rewersie umieszczony jest wizerunek konturów granic Polskiej Rzeczpospoliej Ludowej oraz na ich tle trzywierszowy napis: WALKA/PRACA/SOCJALIZM, a pod napisem gałązka oliwna. Medal zawieszony jest na wstążce o szer. 32 mm, stanowiącą kompozycję dwóch pionowych pasków w kolorze białym i czerwonym o szer. 12 mm każdy i dwóch pasków w kolorze złotym po bokach o szer. 4 mm każdy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.