upham18 Napisano 28 Styczeń 2010 Autor Napisano 28 Styczeń 2010 Witam, jestem w trakcie budowy repliki ww. broni. W związku z tym, że oryginalna lufa jest niedostępna i jej posiadanie nielegalne, chciałbym jej replikę, tak jak i repliki istotnych części broni zrobić sam. W związku z tyn prosiłbym ewentualnych posiadaczy tej części o podanie interesujących mnie wymiarów zaznaczonych na rysunku (A,B,C,D), także średnic każdego z nich oraz kątów ścięcia. Przydałyby mi się także informacje na temat skoku gwintu (wymiar calowy, metryczny?- odcinek A to poszukiwana długość gwintu)
upham18 Napisano 28 Styczeń 2010 Autor Napisano 28 Styczeń 2010 Prosiłbym także o podanie średnicy zewnętrznej lufy. Wewnętrzna jak wiadomo wynosi ok 8mm. Strzelać i tak to nie będzie :) Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
upham18 Napisano 28 Styczeń 2010 Autor Napisano 28 Styczeń 2010 Witam ponownie, udało mi się spreparować" wymiary odcinków na zdjęciu, prosiłbym o weryfikacjędługość całkowita lufy 765mmB - 6mm (fi 26mm)C - 15mm (fi 21mm)D - 20mm (fi >14mm)fi zewnętrzne lufy 14mmjeśli są poprawne może komuś się jeszcze to przyda.Pozdrawiam
Bolek70 Napisano 29 Styczeń 2010 Napisano 29 Styczeń 2010 Witam. Przejdź się do muzeum i pogadaj z kustoszem , może da Ci pobrać wymiary z orginalu. Następna metoda to wysłanie zapytania do producenta ( fabryki przeważnie istnieją i posiadają plany).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.