Skocz do zawartości

GTP-1350 a GTI-1500

Cpt.Nemo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam i prosze o nauke.
Czym sie tak naprawde roznia te wykrywacze poza dokladnoscia w podawaniu rozmiaru przedmiotu ?
GTP-1350 a GTI-1500
Prosze nie schodzic z tematu bo chcialbym sie zdecydowac na jeden z nich ale GTI-1500 jest drozszy o 400zl. / W moim ukladzie/ no i powiedzcie prosze cos co mi pomoze podjac ostateczna decyzje ?
Napisano
Dzieki, ale ta strone przegladalem i wyglada ze autorzy maja takie samo zdanie jak moje. Poza dokladnoscia wykrywania rozmiarow nie ma chyba innej roznicy. Skad zatem 400zl roznicy jesli to tylko o to chodzi ?
Ja nie mowie ze to zle czy dobrze te 4 stowki ja tylko chcialbym dokladnie wiedziec za co ?
  • 2 weeks later...
Napisano
Nikt mi nie odpowiedzial wiec sam sobie musialem odpowiedz napisac posilkujac sie znacznie informacjami z forow rosyjskich poszukiwaczy.
Na pierwszy rzut oka wykrywacze Garret GTP 1350 i GTI 1500 niczym sie nie różnią te same wymiary, taka sama konstrukcja sztycy, po prostu bliźniacy. GTP 1350 ma swoja unikalna skale /maske, siatke, nazwijcie jak chcecie / ktora wskazuje rozmiar wyszukanego celu. Rzecz bez dwu zdan wygodna, a juz przy kombinacji dyskryminacja/rozmiar mozna dosc precyzyjnie okreslic co jest potencjalnym znaleziskiem. GTI ma za to swoj rysunek talerzyka wymiarow.
GTP - po polsku Graficzny Profil Celu , ma tą nazwę GTP 1350 od zdolnoci nie tylko okreslania rodzaj metalu i glebokosc zalegania celu za pomoca ekranu LCD ale takze i podawanie ta droga rozmiaru naszego znaleziska. jednak w nieco innej formie niz robi to GTI. GTP okresla trzy rozmiary celu - Mały, Średni i Duży czyli do 3cm, do 12cm i wszystko powyzej.
GTP rozni sie oczywiscie i cena od GTI uzywa innych cewek jednoczesnie posiadajac te same funkcje. na przyklad dla mozliwosci okreslania rozmiaru celu w GTI trzeba uzyc cewki typu Scorcher, a na GTP mozna uzywac dowolnej Crossfire 2 lub DD, cel bedzie podobnie okreslana co do wielkosci. i to jest zdecydowanie plusem GTP. Profilowanie obiektu w GTP mozna wylaczyc co rozszerza jego mozliwosci jako uniwersalnego detektora. Oczywiscie cewki do GTP sa takze jak i sam GTP tansze od GTI.
Mimo iz GTI ma bardzie rozbudowana skale pokazywania wielkosci obiektu to jednak zdecydowanie wyzsza cena wydaje sie niewspolmierna do GTP ktory dysponuje praktycznie takim samym potencjalem wykrywacza a pozostale mozliwosci obu sa identyczne. Roznica w cenach nowych wykrywek osiaga 400zl choc i dodatkowe cewki sporo sie roznia cenami na niekorzysc GTI. Wydaje mi sie iz o ile za ta sama cene mozna rozmyslac ktory wybrac przy zakupie, o tyle przy obecnej roznicy cen zdecydowanie lepszym zakupem jest zakup GTP 1350. Rynek wtorny wydaje sie to potwierdzac mocnym zblizeniem cen owych dwu wykrywaczy, czyli wlasciciel GTI 1500 sporo wiecej straci przy odsprzedazy swojej wykrywki niz wlasciciel GTP 1350.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie