Skocz do zawartości

Rutus Proxima czy FIsher F5?

pako151515

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Otóż od dłuższego czasu męczy mnie pytanie jaki wykrywacz z tych podanych, może okazać się tym właśnie, którego szukałem. Co oczekuje od wykrywacza? Hm dobrej dyskryminacji, zasięgu, prostoty ( i tutaj F5 dostaje na starcie minus za brak pamięci), skuteczności. Chcę aby wykrywacz dobrze radził sobie z monetkami, odznakami, klamrami no i od święta, może coś większego typu hełm. Co do wagi to wiem ze Proxima jest ciężka lecz dobrze wyważona, fisher bardzo lekki. Słucham państwa opinii i doświadczeń.
Napisano
A no trafne zauważenie zapomniałem o tym wątku, ale jednak chciałbym aby świeże doświadczenia, może ukazały się w tym temacie. Wierze w to, że ludzie mogą powiedzieć coś nowego na ten temat i więcej informacji.
Napisano
Do tej pory co mogłem zauważyć to, chyba to że Proxima ma większy zasięg bynajmniej na monetach. Fisher ma cewkę DD co pozwala na ściąganie większego tereny nie trzeba chodzić kurczowo jak na cewce koncentrycznej w Proximie. To tyle moich spostrzeżeń. Nadal czekam na państwa!
Napisano
witam kolege pako151515 a skąd kolega mniema że proxima ma większy zasięg na monetki???????? może kolega miał okazje widziec te 2 wykrywacze w terenie ????
Napisano
Szczerze Fishera f5 na oczy nie widziałem, a za to Proximę tak na plaży. No facet ładnie kosił moneciaki nią, ale do czego zmierzam. Widziałem filmik, w którym ukazany jest test Fishera F5 (test robiony przez Hiszpana chyba jak się nie mylę), i polski test Proximy. Powiem tak na oko jakby nie patrzeć to wszystko na razie układa się po stronie Proxy. To są tylko moje odczucia. Słyszałem ze właśnie Rutusik ma problemy z identyfikacja i czasami szczeknie na srebro że to metal hm..
Napisano
Dodam jeszcze, że podoba mi się budowa Fishera wydaje się być lekkim wykrywaczem, ale czy skutecznym. Za to Proxima, tak jak wspomniał kolega wydaje się być czymś na miarę wagi czołgu. Mniejsza o to chyba bo ludzie normalnie z Proxa po cinają i każdy ręce ma całe. Wykrywacz będzie używany na plaży (musi jakoś zarobić na siebie przez jakiś czas), polu, las lecz lasy nie są aż tak gęste. Z reszta to czy się rozleci wykrywacz po takich przygodach to mały problem zawsze jest warsztat.
Napisano
powiem tak, testy powietrzne robiłem na proximie i Ficher cz 3 d i powiem ci że proxima była lepsza w tych testach a na polu to ja zbierałem po Proximie. wienc testy na latających monetach mają sie nijak do tych co w ziemi . pozdrawiam
Napisano
esty powietrzne robiłem na Proximie i Ficher cz 3 d" hm ciekawe porównanie. To tak jakbym miał porównać jakiegoś Bounty Huntera do Minelaba szczerze. Zupełne nieporozumienie, Fischer Cz3D to inna pólka cenowa i wogole.
Napisano
ale do tematu , jak bym miał do wyboru te 2 wykrywki o które pytasz i chciał szukac monet i kolorowej drobnicy to bym postawił na Fishera F5. Ale to tylko Moje zdanie, napewno jak zakupisz którykolwiek z nich i nauczysz sie obsługi na perfecto to powiem ci że będziesz zadowolony .
Napisano
Rozumiem Cię, no wątpię że będę miał okazje po tańczyć w terenie z nimi na raz. Według opinii to właśnie zaufanie Rutus zbudował sobie, z reszta Fisher tak samo Fishera, można brać w ciemno". Zapraszam użytkowników obu wykrywszy do opinii !
Napisano
Czyżby ludzie posiadający Proximę po umierali?? Proszę również aby państwo dawało przykłady a nawet zdjęcia tego co potrafi Rutus. A użytkowników Fishera F5 proszę o to samo. Zapraszam do dyskusji.
Napisano
Przepraszam że się wtrącę jeżeli chodzi o przykłady.Chodzę z Proximą ponad rok.Wczoraj byłem na króciutko w lesie,Proximka namierzyła pinezkę pod 12cm.śniegu plus trochę ściółki.Moim zdaniem i podkreślam że to tylko moje zdanie Proxima jest dobra na drobnice, nie raz trafiały mi się nity czy kawałki łańcuszków.Pozdrawiam brodkasz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie