Skocz do zawartości

Cmentarz Wojskowy na Powązkach

bartols

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Poszukuję pełnego wykazu nazwisk żołnierzy, którzy zginęli w 1939r. i zostali pochowani na Cmentarzu Powązkowskim w Warszawie. Być może ktoś posiada taką listę lub też wie gdzie można ją znaleźć.

Z góry dzięki.
Pozdrawiam
Napisano
Właśnie tą stronę widziałem, tylko że:
Niniejszy spis obejmuje tzw. osoby załużone" (m.in. Boelsława Bieruta i innych działaczy komunistycznych lecz także żołnieży batalionu ośka") pochowane przed 1989 r. Od tego czasu przybyło kilka nowych grobów m.in. Jacka Kuronia czy Marka Kotańskiego.
Nie jest to więc wykaz wszytkich zmarłych, więc jeśli ktoś poszukuje informacji o swoich bliskich, powinien skontaktować się z zarządem cmentarza.

Swoją drogą mogli sie bardziej postarać - tylko w tym tekście który wkleiłem walnęli 4 błędy (żołnieży aż bije po oczach).

Mi chodzi o podobny spis jak ten, jednak tylko żołnierzy, którzy zginęli w 1939r. - być może ktoś posiada takowy.

Z góry dzięki
Pozdrawiam
Napisano
Ludwik Głowacki ``Obrona Warszawy i Modlina 1939`` wyd. V poprawione i uzupełnione Warszawa 1985.
Raczej nie wyczerpuje tematu ale można od tego zacząć.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie