FalkenBurg Napisano 2 Styczeń 2010 Autor Napisano 2 Styczeń 2010 Witam moneta znajomego testował nówkę X-terre 505Znaleziona an terenie w którym nigdy byśmy się jej nie spodziewali . Nie jesteśmy numizmatykami proszę o identyfikację jak najwięcej informacji.
chemikowiec Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Bardzo przypomina półtorak ( moneta szwedzka bita dla Elbląga) za czasów Gustawa II Adolfa 1611-1632. Ukierunkowuję tylko tok identyfikacji, gdyż fachowcem nie jestem i mylić się mogę.
majos Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 sie mi zdaje że szwedzki półtorak możliwe że Krystyny date by trzeba odczytać ale czekamy na opinie fachowców tej dziedziny ,podaj przybliżone miejsce znajdki to dużo pomoże pozdro
ad Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 INFLANTY POD PANOWANIEM SZWEDZKIM - szwedzki półtorak okupacyjny.Wyczyść monetę to bedzie mozna ustalić mennicę.
FalkenBurg Napisano 3 Styczeń 2010 Autor Napisano 3 Styczeń 2010 niestety monetka nie moja tylko znajomego i nie chcę w nią bardziej ingerować dziękuje za identyfikacje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.