Skocz do zawartości

Kamieńczyk,Łochów.

kkkk250

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
I ja kopalem obok Kamieńczyka na działkach. Przy wyjściu z działek jest parę dołków po ziemiankach, ogólnie amunicja wala (ilościach hurtowych)się po lesie więc uważaj do domu zabrałem magazynek od pepeszy i oliwiarkę pełną , resztę zostawiałem .
Napisano
Kamieńczyk jest przekopany wszerz i wzdłuż przez poszukiwaczy z Wyszkowa, Warszawy itd. Znalezienie konkretu graniczy z cudem ale może jakieś śladowe ilości monet typu kopiejki i boratynki mogą jeszcze wychodzić z częstotliwością 1 moneta na 2 godziny chodzenia po polach. Co do militarki jak ktoś zbiera śmieci w postaci łusek może kopać tego jest dużo - odradzam lasy w tych okolicach - urwiłapki!!!
Napisano
kopałem ale nic ciekawego nie stwierdziłem od strony Jadowskiej poza ammo i urwiłapami ale to blizej Jadowa jak Szewnicy. Nie wiem tylko jak z polami bo ja głównie po lasach chodze wiec sie nie wypowiem
Napisano
Witam.w Szewnicy mam bliską rodzinę więc obrałem sobie tą miejscowosc na cel tegorocznych poszukiwań gdyż okolica ma ciekawą historię, ja chodziłem głównie po polach i szczeże mówiąc nie jestem zbyt zadowolony. Przez cały sezon znalazłem: srebrne 20 kopiejek z 1869r ale miały zbity rant, pół srebrnej łyżki, i łyzeczkę, a lasy są zasypane łuskami więc to zniechęciło mnie do dalszych poszukiwań w lasach. Przejeżdzając niedaleko Gorzelni kiedys zauważyłem dwóch poszukiwaczy ciemnym Audi. (może to ktoś z was?)
  • 2 weeks later...
  • 2 years later...
Napisano
Witam serdecznie odsmażę nieco ten temacik tj w tym roku w maju chodziliśmy z kolesiem po lasach od Nadkola w stronę Szumina nad Bugiem w zasadzie nic konkretnego nie wychodziło oprócz łusek od pepeszy i mausera jednak zastanawia nas jedna sprawa większość łusek mausera które wyciągaliśmy z gleby była porozrywana jak tulipany ??
Kopaliśmy w kilku miejscach tych lasów powiedzmy co kilometr i nadal wyciągaliśmy te łuski porozrywane ale tylko od mausera ??

Pozdrawiam lutek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie