FalkenBurg Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2009 Witam przeszukałem trochę wątków i nie znalazłem informacji jak zabezpieczyć po soczyścieniu odznaczanie lub insygnia mundurowe . Osobiście zastanawiam się jak zabezpieczyć wczesnączaszkę sshttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum24/kolae.jpg Moczyłem ja 2 dni żeby pozbyć się jedynie ziemi potem otłuściłem detergentem do mycia naczyń na końcu przemyłem wodą utlenioną wsadziłem do pudełka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Ja wszystko natłuszczam olejem mineralnym, pakuje w woreczki strunowe i mi to wystarcza, ale profesjonalnie używa się do zabezpieczania różnych preparatów, które nanosi się z roztworu i tworzą one na przemiocie cienką błonkę zabezpieczającą przed działaniem atmosfery, np. paraloid, cosmoloid. Więcej możesz poczytać o tym na konkurencyjnym forum PS w dziale Restauracja znalezisk" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.