pmf1 Napisano 15 Grudzień 2009 Autor Napisano 15 Grudzień 2009 Witam, jestem od roku posiadaczem x70 i w związku z tym zrodziło się parę pomysłów, chęci udoskonalenia itp. Od pewnego czasu noszę się z zamiarem zamiany czyt. kupienia nowego a sprzedaży starego sprzętu. Nowym miałby być jakiś wysokoczęstotliwościowy sprzęcik. Chciałbym tu wybrać coś z Minelaba, a więc Quattro MP - Safari - Etrac, albo Explorer. Proszę wszystkich obeznanych z tematyką o pomoc w podjęciu decyzji. Uwaga, co mnie męczy, zastanawia mnie niska cena wykrywaczy Quattro, wiem że mają niskie punkty w recovery rate, tzn wysoki stopień maskowania. Jak jednak ten konkretny stopień ma się do rzeczywistości. Nie odbiega on od takiego wsp dla explorera SE, no może jednym punktem (www.detectorpro.co.uk). Czy są jeszcze jakieś jego wyraźne minusy? Dodam że wady ergonomiczne mnie nie interesują, jest to sport dla ludzi lubiących wysiłek. Jeśli by tylko skuteczność sprzętu była na poziomie, to wszystko ok. Dodam też że zastanawiają mnie z kolei wysokie ceny Safari, w czym jest lepszy. A więc po tym wszystkim możecie dojść do końcowych wniosków: z jednej stronu Quattro (tańszy) lub Safari, czy wybierając ten pierwszy wiele stracę? Dzięki za fachowe wypowiedzi.
adam793 Napisano 15 Grudzień 2009 Napisano 15 Grudzień 2009 Witam jestem posiadaczem Quattro od ponad roku,też miałem zakąske co kupić czy explorer czy quattro.Powiem tak quattro jest tańszy osiągi ma takie same co explorer ,wada taka że wolniej trzeba zamiatać sondą,może kup Safari fajny sprzęt z fajną sondą no i troszke kasy w kieszeni więcej.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.