Skocz do zawartości

Wykrywacze ramowe

fiskars

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,poszukuje wykrywacza ramowego do wykorzystania amatorskiego.Co możecie polecić,głównie chodzi mi o zagraniczne z racji przystępnej ceny i funkcjonalności.
Nie interesuja mnie lorenzy z racji wysokiej ceny.Na rynku jest wiele wykrywaczy PI,wiele produkuje sie w Bułgarii lub Turcji.Czy ktos miał do czynienia z ramami?Wiem że ktos z Polski produkuje,ale nie wiem jaka cena.
Użytkowników wykrywaczy ramowych proszę o wypowiedzi.
Napisano
Wykrywacz ''ramowy'' to przeważnie rama o kształcie kwadratu, lub prostokąta, na której osadzona jest cewka.Wykrywacz Garreta to nie rama, ale ''TWO BOX'' czyli po naszemu ''dwie skrzynki'' lub ''dwa pudełka''.W jednym pudełku znajduje się nadajnik a w drugim odbiornik.
Typowa rama opiera sie raczej na elektronice ''PI'', dzięki temu ma duży zasięg.
Co jakiś czas robię jakąś ramę dla znajomych i zasięgi (rama 1m/1m ) to ok 260-280 cm.
Napisano
Jeżeli chodzi o tego Garreta z linku to mój znajomy dokupił taką sondę i po gruntownych testach wyszło, że zasięg 6 metrów to pobożne życzenie producenta :))
Napisano
Na jakiej elektronice robisz te ramy?
Mam tm 808 i szału na razie nie ma,ale chcę coś o znacznie większym zasięgu,na penetrację ciekawych miejsc.
Czy ktoś kto używa ramy może coś więcej napisać o pracy z tym urzadzeniem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie