fiskars Napisano 30 Listopad 2009 Autor Napisano 30 Listopad 2009 Witam,poszukuje wykrywacza ramowego do wykorzystania amatorskiego.Co możecie polecić,głównie chodzi mi o zagraniczne z racji przystępnej ceny i funkcjonalności.Nie interesuja mnie lorenzy z racji wysokiej ceny.Na rynku jest wiele wykrywaczy PI,wiele produkuje sie w Bułgarii lub Turcji.Czy ktos miał do czynienia z ramami?Wiem że ktos z Polski produkuje,ale nie wiem jaka cena.Użytkowników wykrywaczy ramowych proszę o wypowiedzi.
adar999 Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 Ramówka oto linkhttp://www.wykrywacze.com.pl/164,Rama-treasurehound-eagleeye.html
Cowboys From Hell Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 Witam.Pracował ktoś z wykrywaczem , którego link wkleił adar999?Jak sprawuje się w terenie?Cena jest zachęcająca.PZDR
pytajnick Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 Zachęcająca wg Ciebie cena dotyczy sondy a nie wykrywacza !!!pozdrawiampytajnick
panadam12 Napisano 1 Grudzień 2009 Napisano 1 Grudzień 2009 adar999 to jest tylko sonda do wykrywacza Garret GTI 2500
madmax78 Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 Wykrywacz ''ramowy'' to przeważnie rama o kształcie kwadratu, lub prostokąta, na której osadzona jest cewka.Wykrywacz Garreta to nie rama, ale ''TWO BOX'' czyli po naszemu ''dwie skrzynki'' lub ''dwa pudełka''.W jednym pudełku znajduje się nadajnik a w drugim odbiornik. Typowa rama opiera sie raczej na elektronice ''PI'', dzięki temu ma duży zasięg. Co jakiś czas robię jakąś ramę dla znajomych i zasięgi (rama 1m/1m ) to ok 260-280 cm.
madmax78 Napisano 2 Grudzień 2009 Napisano 2 Grudzień 2009 Jeżeli chodzi o tego Garreta z linku to mój znajomy dokupił taką sondę i po gruntownych testach wyszło, że zasięg 6 metrów to pobożne życzenie producenta :))
fiskars Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Napisano 2 Grudzień 2009 Na jakiej elektronice robisz te ramy?Mam tm 808 i szału na razie nie ma,ale chcę coś o znacznie większym zasięgu,na penetrację ciekawych miejsc.Czy ktoś kto używa ramy może coś więcej napisać o pracy z tym urzadzeniem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.