tytantx Napisano 29 Listopad 2009 Autor Share Napisano 29 Listopad 2009 czy jest ktos z tych okolic i czy wie cos wiecej o tym bunkrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molnar Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 Nie bunkier tylko schron :-).Wracając do Twojego pytania juz odpowiadam:- schron Linni Mołotowa, precyzujac jednoizbowy kojerc forteczny dla działka ppanc.Powstał w latach 1940-1941,wybudowany przez sowietów. Obecnie mocno zaśmiecony,ale to nie przeszkoda,zeby go zobaczyc wewnątrz:-)To tyle pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytantx Napisano 30 Listopad 2009 Autor Share Napisano 30 Listopad 2009 molnar czy jestes gdzies z okolic jaroslawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molnar Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 hm,powiedzmy z dalekich okolic,jakies 40 km z miasta wiekszego niż Jarosław. Jak potrzebujesz pomocy to pytaj chetnie pomogę,nie tylko w temacie Lini Mołotowa ,choć nie jednego guza sobie na tych schronach w różnych punktach oporu nabiłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytantx Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2009 molnar ineresuja mnie bardziej okolice przeworska czy znasz te okolice a dokladnie jej poludniowo-wschodnia czesc czy w tych okolicach dzialo sie cos ciekawego? mam na mysli 2ws wiem gdzie w powiecie przeworskim podczas wojmy stacjonowaly czolgi niemieckie i gdzie byla baza paliw obszar ok 2h ale niemialem jeszcze okoazji tam chodzic bo jestem obecnie za granica a te wiadomosci mam od mojego dziadzia ktory jeszcze to poamieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molnar Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 cieżki temat ja interesuję sie głównie architektórą forteczną I iII wojenną. Co do stacjnowania niemieckich odziałów pancernych w Przeworsku niestety nic nie wiem.Czytałem gdzieś o walkach jednostek pancernych we wrzesniu 1939 r w okolicach Łańcuta i uderzeniu w kierunku na Przeworsk i tyle mojej wiedzy. Konkretów niestety nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytantx Napisano 4 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2009 dzieki mimo wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.